Tulcea: Pensiunile din Deltă, rezervate în proporţie de 60% pentru Paşte

Tulcea: Pensiunile din Deltă, rezervate în proporţie de 60% pentru Paşte

Gradul de rezervare a pensiunilor care se vor deschide în Delta Dunării de Sărbătorile Pascale este în prezent de circa 60%, iar asociaţiile de turism îi asigură pe oaspeţi că rezervaţia este una dintre zonele foarte sigure, în ciuda războiului din Ucraina.

Reprezentanta Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Corina Davidov, a declarat pentru AGERPRES că sezonul turistic în rezervaţie a început deja, în contextul în care pescarii vin în zonă indiferent de situaţie.

"Până acum, nu s-au speriat nici turiştii şi nici păsările. Delta este la fel de liniştită şi verde ca întotdeauna. (...) Gradul de rezervare a pensiunilor în perioada Sărbătorilor Pascale este de la 20% până la 80%, aşa că putem spune că per total Delta este rezervată în proporţie de 60%. Nu putem spune că există o zonă preferată, fiindcă turiştii vin ca de obicei şi la Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Dunavăţu, dar şi în zona continentală, Jurilovca, Sarichioi", a afirmat Corina Davidov.

Ea a mai spus că există pensiuni care sunt deja ocupate în proporţie de 100% de Florii şi că preţurile practicate pentru pachetele oferite de Paşte variază de la 1.000 de lei până la 750 de euro.

"Asistăm la o anulare a rezervărilor făcute de turiştii străini pentru perioada de primăvară de până la 25% şi la o stagnare a rezervărilor făcute de turiştii români. Observăm în schimb o relaxare şi o reluare din luna mai până la finele anului a rezervărilor făcute atât de turiştii români cât şi de cei străini. Astfel putem spune că avem un grad de rezervări de 50-55% pentru anul 2022. Şi aceste rezervări continuă", a menţionat reprezentanta AMDTDD.

Şi preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă, a dat asigurări că rezervaţia este una dintre zonele cele mai sigure pentru vacanţă.

"O turistă din Maramureş m-a sunat să mă întrebe cât de sigură este zona şi am sfătuit-o să vină de pe acum în Deltă, pentru că pe aici nu poate să treacă niciun tanc, fiindcă pe aici sunt lacuri, mlaştini şi canale şi aş mai completa, istoric vorbind, că încă de pe vremea lui Petru cel Mare populaţia izgonită din diverse motive şi-a găsit aici un refugiu sigur", a afirmat preşedintele APTDD.

Iluşcă i-a îndemnat pe turişti să-şi rezerve din timp sejururile.

"Reintroducerea tichetelor de vacanţă îi va face ca vizitatori să revină sau să vină pentru prima oară în Deltă şi i-aş sfătui pe turişti să-şi facă rezervări încă de pe acum, pentru că altfel se va întâmpla ca în perioada COVID. Au vrut să-şi rezerve un loc, au amânat, iar mai târziu, în iunie-iulie-august-septembrie, nu au mai găsit niciun loc pentru a se caza, nici măcar în gospodăriile neautorizate", a mai spus preşedintele Daniel Iluşcă. AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…