Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tulcea: Pescuitul familial în Deltă se va desfăşura cu unelte marcate de autorităţi

Pescuitul familial în Delta Dunării se va putea desfăşura anul acesta doar cu unelte marcate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, instituţia din subordinea Ministerului Mediului.

Mărcile pentru cele două unelte care pot fi folosite în baza permisului de pescuit familial costă 6,2 lei şi se vor monta pe unelte, iar seriile lor vor fi înscrise în permis pentru identificarea lor.

"Avem tot mai multe informaţii de la pescarii comerciali conform cărora permisul familial a generat zeci de setci, pentru că nu au mărci pe ele. Imaginaţi-vă ce se întâmplă atunci când instituţiile statului sunt în control, găsesc zeci de setci, iar cineva de pe mal spune că setcile sunt ale lui în baza unui permis de pescuit familial. Este o situaţie confuză care a generat un abuz", a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervaţiei, Mălin Muşetescu.

El a mai spus că, începând din acest an, în instituţie va funcţiona un departament special creat pentru eliberarea permiselor de pescuit familial şi comercial.

"Astfel, sperăm să evităm sincopele care au apărut în anii trecuţi, sincope cauzate de personalul insuficient care au dus la prelungirea la nesfârşit a valabilităţii permiselor vechi", a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Persoanele care doresc permise de pescuit familial trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nicio altă persoană din familiile lor nu deţine permis de pescuit comercial.

Potrivit autorităţilor, în Delta Dunării sunt aproape 2.000 de persoane care deţin permise de pescuit familial în baza cărora pot captura trei kilograme de peşte pe zi. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Timmermans / Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți

2 Zegrean / Kovesi va deveni șefa Parchetului European, în martie!

3 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

4 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

5 ALERTĂ Rareș Bogdan, semnal de ALARMĂ după demisia șefului AEP! Scenariu CUTREMURĂTOR pus la cale de Dragnea ș…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata