Turcia: 102 arestări, majoritatea polițiști de circulație, într-o anchetă legată de corupție

Turcia: 102 arestări, majoritatea polițiști de circulație, într-o anchetă legată de corupție

Autoritățile din Turcia au reținut 102 persoane, inclusiv 60 de polițiști de circulație, în cadrul unei anchete privind acuzații de corupție și încălcarea normelor de siguranță în sectorul construcțiilor, a relatat agenția de presă Dogan, preluată de dpa.

În afara celor 60 de polițiști, celelalte 42 de persoane reținute sunt bănuite că au mituit ofițeri pentru a evita inspecții și pentru a permite circulația unor utilaje de construcții pe drumurile publice în traficul obișnuit, ceea ce încalcă legislația în vigoare.

Potrivit ziarului Hurriyet, cel puțin 24 de oameni, între care șase copii, și-au pierdut viața în Turcia pe parcursul ultimului an în accidente în care au fost implicate vehicule de construcții.

Forțele de securitate turcești sunt mobilizate în prezent pe șoselele țării în cadrul unei noi campanii de depistare a vehiculelor de mare tonaj care încalcă regulile de circulație.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro