Turcia: Autorităţile au reţinut o navă cu 276 de migranţi

Turcia: Autorităţile au reţinut o navă cu 276 de migranţi

Autorităţile din Turcia au oprit marţi în portul Izmir o navă care se pregătea să pornească pe Marea Egee având la bord 276 de migranţi şi opt presupuşi traficanţi, relatează dpa.

Poliţia şi Garda de coastă, care au acţionat în baza unei informaţii, i-au reţinut pe cei opt presupuşi traficanţi de persoane.

Migranţii de la bordul navei comerciale înmatriculate în Turcia provin din Afganistan, Bangladesh, Siria, Somalia, Republica Central-Africană şi Iran. Între ei se numără 46 de femei şi 59 de copii. Nu s-a stabilit deocamdată destinaţia navei.

Turcia găzduieşte în momentul de faţă aproape 4 milioane de refugiaţi, între care 3,6 milioane proveniţi din ţara vecină Siria, de unde au fost alungaţi de război. Migranţii din Siria şi din alte zone de conflict apropiate folosesc Turcia ca escală către Europa.

Operaţiunea de marţi din Izmir are loc la 10 zile după un tragic accident acvatic survenit în oraşul sud-estic Van. Echipele de intervenţie continuă şi acum căutările după ce la sfârşitul lui iunie o ambarcaţiune cu circa 60 de migranţi s-a scufundat în lacul Van. Au fost recuperate până acum 11 corpuri neînsufleţite şi au fost reţinuţi cinci presupuşi traficanţi, a relatat agenţia turcă Anadolu preluată de dpa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR