Turcia blochează vizita unui important oficial german la baza militară de la Incirlik

Turcia blochează planurile unui important oficial din Ministerul Apărării german de a vizita baza aeriană de la Incirlik în luna iulie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului german, un nou semn al relațiilor din ce în ce mai tensionate între cei doi aliați NATO, relatează Reuters.

Germania are circa 250 de soldați staționați la baza militară din sudul Turciei, precum și șase avioane de recunoaștere Tornado și un avion de alimentare, care participă la campania aeriană condusă de SUA împotriva militanților Stat Islamic din Irak și Siria.

"Oficialii turci nu aprobă în prezent planurile de călătorie", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, confirmând informațiile apărute în ediția on-line a revistei germane Spiegel.

Ralf Brauksiepe, un adjunct al ministrului german al apărării Ursula von der Leyen, a planificat o vizită la baza aeriană de la Incirlik, împreună cu câțiva parlamentari germani luna viitoare, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Berlinul încă mai speră că această vizită va avea loc.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german a făcut cunoscut că cele două țări au încheiat un acord privind construcția de noi locuințe și infrastructură pentru aparatele de zbor pentru forțele germane la baza de la Incirlik.

Relațiile dintre Germania și Turcia au cunoscut momente tensionate privind o serie de chestiuni, în special în legătură cu o rezoluție adoptată de parlamentul german prin care se recunoaște genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915.

Deși Ankara recunoaște faptul că mulți armeni creștini au fost uciși în confruntările cu forțele otomane, ea neagă faptul că ar fi fost omorâți sute de mii de armeni, că a existat o campanie organizată de epurare etnică contra armenilor sau că au existat dispoziții în acest sens din partea autorităților otomane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde