Turcia: Erdogan a inaugurat prima linie de metrou automată din Istanbul

Turcia: Erdogan a inaugurat prima linie de metrou automată din Istanbul

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a inaugurat vineri cu mare pompă prima linie de metrou automată din Istanbul, un proiect de infrastructură aşteptat cu nerăbdare de milioane de locuitori exasperaţi de blocajele uriaşe din trafic care congestionează metropola, relatează AFP.

Aproape 700.000 de persoane folosesc în fiecare zi această nouă linie de metrou care leagă cartierele Usküdar şi Umraniye, în zona asiatică a Istanbulului, a precizat Erdogan la ceremonia de inaugurare.

"Sper că linia de metrou de la Umraniye va fi de folos ţării noastre, oraşului nostru şi populaţiei Istanbulului", a declarat Erdogan, după care a efectuat un traseu inaugural cu premierul Binali Yildirim şi cu primarul Istanbulului, Mevlüt Uysal.

Cu mai puţin de doi ani până la viitoarele alegeri legislative şi prezidenţiale, considerate cruciale, Erdogan şi-a înmulţit acţiunile de inaugurare a mai multor proiecte de infrastructură în întreaga ţară, ceremoniile fiind transmise în direct la televiziuni, ceea ce îi permite să îşi promoveze bilanţul în economie.

Erdogan afirmă cu regularitate că vrea să construiască o 'Nouă Turcie', cu infrastructuri transformate la timp pentru marcarea, în 2023, a 100 de ani de la fondarea Republicii Turce de către Mustafa Kemal Atatürk.

Anul trecut, Erdogan, care a fost primar al Istanbulului între 1994 şi 1998, a inaugurat al treilea pod peste Bosfor, precum şi primul tunel rutier submarin care permite legarea celor două părţi, europeană şi asiatică, ale Istanbulului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!