Turcia: Procurorii anchetează neregulile semnalate la Istanbul în alegerile locale din 31 martie

Turcia: Procurorii anchetează neregulile semnalate la Istanbul în alegerile locale din 31 martie

Procurorii turci au lansat 32 de anchete referitoare la presupuse nereguli înregistrate la Istanbul în desfăşurarea alegerilor locale din 31 martie şi au citat oficiali de la peste 100 de secţii de vot, în calitate de suspecţi, a relatat joi agenţia de presă turcă Anadolu, citată de Reuters.

Investigaţiile procurorilor turci se vor concentra pe neregulile semnalate în districtele Maltepe, Kadikoy şi Atasehir din Istanbul. Suspecţii vor fi interogaţi pentru încălcări ale legii electorale şi abuz de putere în numărarea voturilor şi introducerea informaţiilor în sistem.

Pe baza rezultatelor iniţiale şi a mai multor renumărări, principala formaţiune de opoziţie, Partidul Popular Republican (CHP), a câştigat alegerile municipale din Istanbul, o înfrângere pentru preşedintele Erdogan, care şi-a început cariera politică în metropola turcă al cărei primar a fost în anii '90.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare în Turcia, a cerut anularea rezultatelor alegerilor din Istanbul şi organizarea unui nou scrutin. Comisia electorală naţională din Turcia încă nu s-a pronunţat asupra acestei contestaţii.

În urma alegerilor locale din 31 martie, AKP, care îl susţine pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan, a pierdut controlul asupra capitalei Ankara şi metropolei Istanbul.

Mai mulţi reprezentanţi ai AKP au pus scorul slab înregistrat la Ankara şi Istanbul în 31 martie pe seama alianţei cu Partidul Mişcarea Naţionalistă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD