Ucraina a atacat Crimeea cu două rachete balistice de producție proprie. Rușii susțin că acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană

Ucraina a atacat Crimeea cu două rachete balistice de producție proprie. Rușii susțin că acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană

Șeful pus de Rusia al Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a anunțat, pe 10.06.2023, că forțele de apărare antiaeriană au doborât două rachete balistice lansate cu ajutorul complexelor de rachete operativ-tactice ucrainene Grom-2, scrie defenseromania.ro .

“În cursul dimineții de sâmbătă, forțele de apărare antiaeriană au doborât două rachete balistice ucrainene, care au fost lansate asupra peninsulei de complexele de rachete operativ-tactice Grom-2. În urma atacului, nu au fost înregistrate victime. Rog pe toată lumea să rămână calmă și să aibă încredere doar în sursele de informații oficiale”, a scris Aksenov pe canalul său de Telegram.

Potrivit agenției de presă Tass, ultimul atac cu rachete balistice Grom-2 asupra Peninsulei Crimeea a fost efectuat pe 06 mai.

Comentariul autorului: Rachetele complexului operativ-tactic Grom-2 au o bătaie de aproximativ 500 de kilometri și dispun de un focos cu o greutate de 480 de kilograme.

Atacul executat asupra Peninsulei Crimeea în cursul zilei de sâmbătă, 10 iunie, este al treilea de acest gen recunoscut oficial de reprezentanții ruși. Pe lângă lovitura din 06 mai, un prim atac a fost înregistrat în luna aprilie 2023. De fiecare dată, au fost întrebuințate câte două rachete.

Primele suspiciuni ale părții ruse privind întrebuințarea complexului Grom-2 au apărut încă din 04 martie 2023, când a fost atacat cu rachete aerodromul Gvardeyskoe din Crimeea.

Experți ucraineni susțin chiar că noile complexe Grom-2 au fost folosite pentru prima oară pe 09 august 2022, în timpul atacului executat asupra aerodromului Novofedorovka.

Sursa: tass.ruCitește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat