Ucraina amenință că va boicota prezența la Jocurile Olimpice dacă vor participa sportivi ruși și belaruși

Ucraina amenință că va boicota prezența la Jocurile Olimpice dacă vor participa sportivi ruși și belaruși

Ucraina a anunțat, joi, că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor dacă se va accepta ca sportivii ruși și belaruși să ia parte la olimpiadă.

FOTO EPA

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că dorește ca sportivii ruși să participe la Jocurile Olimpice, dar sub steag neutru. Și Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a elaborat o foaie de parcurs prin care sportivii din Rusia și Belarus ar putea fi reintegrați în lumea sportului.

„Această situație este inacceptabilă pentru statul nostru”, a declarat joi ministrul ucrainean al sportului, Vadim Huttsait, potrivit G4media .

Huttsait a afirmat că face lobby pe lângă CIO și celelalte organizații internaționale astfel încât prezența sportivilor din Rusia și Belarus la Jocurile Olimpice din 2024 să nu fie permisă.

„Poziția noastră rămâne neschimbată: atât timp cât războiul din Ucraina continuă, sportivii ruși și belaruși nu ar trebui să participe la competiții internaționale”, a continuat Houttsait, pe Facebook.

Dacă nu vom fi ascultați, nu exclud posibilitatea ca noi să boicotăm și să refuzăm să participăm la Jocurile Olimpice”, a adăugat el.

Niciun sportiv nu ar trebui să fie interzis să concureze doar din cauza pașaportului său”, a declarat comisia.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima