Ucraina ameninţă că va distruge podul de peste strâmtoarea Kerci, care leagă Rusia de Crimeea

Ucraina ameninţă că va distruge podul de peste strâmtoarea Kerci, care leagă Rusia de Crimeea

„Acest pod este o structură ilegală şi Ucraina nu şi-a dat acordul pentru construcţia sa. El aduce un prejudiciu ecologiei peninsulei şi deci trebuie distrus. Puţin contează cum: voluntar sau nu", a postat pe Telegram consilierul preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

Această ameninţare vine după o serie de explozii produse în Crimeea, pe care Rusia o utilizează ca bază logistică pentru războiul din Ucraina.

Marţi, un atac a vizat un depozit de muniţie de la o bază militară situată în apropiere de Djankoi, în nordul Crimeei, Moscova evocând un „act de sabotaj" fără ca totuşi să-i desemneze pe cei responsabili.

Ucraina nu a declarat că este responsabilă în aceste atacuri, dar oficiali ai statului au ironizat armata rusă şi au sugerat că aceste incidente au fost provocate de ţigări stinse prost şi de slaba respectare a normelor anti-incendiu, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina „nu va renunţa niciodată" la intenţia sa de a recuceri Crimeea de la Rusia.

Podul de la Kerci a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în mai 2018 şi timp de 2 ani a fost un şantier colosal şi costisitor pentru a construi 19 kilometri care să lege Rusia continentală de Crimeea şi să dezenclavizeze peninsula la patru ani după anexarea sa de către Moscova.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda