Ucraina: Câmpurile de minate plasate de ruși reprezintă un obstacol în calea contraofensivei Video

Ucraina: Câmpurile de minate plasate de ruși reprezintă un obstacol în calea contraofensivei Video

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că un obstacol puternic în calea forțelor sale îl reprezintă câmpurile de mine amplasate de ruși, informează dpa, scrie Agerpres.

Geniști ucraineni FOTO: Shutterstock

Într-un interviu cu ministrul ucrainean al apărării apărut în ediția de duminică a ziarului britanic The Guardian, ministrul ucrainean al apărării a vorbit despre câmpuri de mine de sute de kilometric lățime și milioane de dispozitive explosive de-a lungul liniei frontului.

Conform lui Reznikov, sunt până la cinci mine pe metru pătrat în unele părți ale liniei frontului, ministrul este convins că aceste câmpuri pot fi traversate. Ministrul ucrainean al apărării a subliniat că este crucial ca aliații să sporească și să accelereze activitățile de a geniștilor ucraineni oferite deja de unele state.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a accentuat importanța asistenței internaționale pentru acțiunile de deminare.

Din cauza campurilor de mine și a munițiilor neexplodate, se estimează că aproximativ 174.000 de kilometric pătrați din teritoriul ucrainean reprezintă un pericol pentru populație.

Aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent în present, notează dpa, scrie Agerpres.

Ucraina aflată în contraofensivă întâmpină câmpuri de mine, tranșee antitanc și alte obstacole, precum și cu linii de apărare rusești eșalonate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?