Ucrainenii au descoperit încă o „victorie” a Rusiei...

Ucrainenii au descoperit încă o „victorie” a Rusiei...

În regiunea Harkov, în apropiere de orașul Kupiansk, armata ucraineană a găsit epava unui avion de vânătoare rusesc Su-34. Fotografiile care prezintă avionul de vânătoare rusesc doborât au fost publicate ieri pe rețelele de socializare. Pe epava avionului rusesc Su-34 doborât a rămas o inscripție cu numărul de 22 "Red".

Astfel, s-a aflat că avionul de vânătoare avea numărul de înmatriculare RF-95005 și aparținea Forțelor Aeriene Ruse. Avionul Su-34 distrus aparținea regimentului 47 Aviaţie Vânătoare și Bombardament. Aceasta aeronava se afla in serviciul de lupta al Forțelor Aeriene Ruse din decembrie 2012.

Avionul a fost distrus cu ceva timp in urma, dar abia acum a fost publicată o fotografie care prezintă epava acestuia.

Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament sovietic/rusesc, cu două locuri. Aeronava este proiectată pentru a efectua atacuri precise cu rachete și bombe asupra țintelor terestre inamice, precum și pentru lovirea țintelor aeriene.

A fost creat ca înlocuitor al avionului de luptă Su-24 folosit în conflictele armate din ultimii ani. Dezvoltarea aeronavei cu numele de cod Т-10В a fost lansată la 19 iunie 1986. Avionul de vânătoare Su-27 a fost considerat o bază pentru dezvoltarea noului avion.

Primul zbor al Su-34 nou-produs, construit ca parte a cererilor venite din partea Forțelor Aerospațiale Ruse, a avut loc la 12 octombrie 2006. La 20 martie 2014, Su-34 a fost adoptat de Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse.

Armata rusă a primit recent un nou lot de avioane de vânătoare-bombardament Su-34. Acesta poate fi format din patru unități.

Potrivit cercetătorilor OSINT din cadrul proiectului Oryx, care calculează pierderile de echipamente militare în Ucraina pe baza filmelor și fotografiilor publice, forțele armate ruse au pierdut cel puțin 17 avioane de luptă Su-34 de la începutul invaziei la scară largă în Ucraina. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

4 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

5 10.000 de fotografii și documente de pe laptopul lui Hunter Biden au apărut pe internet!