ULTIMA ORĂ A murit ministrul de externe al Belarusului

ULTIMA ORĂ A murit ministrul de externe al Belarusului

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a informat sâmbătă agenția de știri Belta, relatează Reuters.

Vladimir Makei a muritFoto: Jason DeCrow / AP / Profimedia

Belta notează că Makei a murit „subit”, astfel că în acest moment nu sunt clare cauzele morții.

El a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) - o alianță militară a mai multor state post-sovietice - la Erevan la începutul acestei săptămâni și urma să se întâlnească luni cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Înainte de alegerile prezidențiale și protestele în masă antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei fusese unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și criticase Rusia.

Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc atitudinea după începerea protestelor, susținând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

„Suntem șocați de informațiile despre moartea șefului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei”, a postat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram. „Condoleanțe oficiale vor fi publicate în curând”.

Makei a ocupat acest post din 2012.

Potrivit Belta, în 1980-1993, el a servit în Forțele Armate ale URSS și Belarus. Era colonel în rezervă.

În 1996-1999 - Reprezentant al Republicii Belarus la Consiliul Europei, Consilier al Ambasadei Belarusului în Franța. În 1999-2000 a fost șeful departamentului de cooperare paneuropeană al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus. În 2000-2008 - Asistent al președintelui Belarus. În 2008-2012 - șef al administrației președintelui Belarus.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava