ULTIMA ORĂ Adrian Streinu Cercel, locul doi pe listele PSD la Senat, în București

ULTIMA ORĂ Adrian Streinu Cercel, locul doi pe listele PSD la Senat, în București

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase, Matei Balș, va fi pe locul doi pe listele PSD la Senat, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Lista va fi deschisă de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. Pe locul trei va fi fostul primar al sectorului șase, Gabriel Mutu iar pe locul patru senatorul Daniel Zamfir. Amintim că și Alexandru Rafila, medic și el la Matei Balș, va deschide lista PSD la Camera Deputaților.

Adrian Streinu Cercel a fost demis în aprilie de la șefia Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19 din Ministerul Sănătății. Cercel a fost dur criticat în spațiul public după ce a propus izolarea totală a persoanelor peste 65 de ani.

Premierul Ludovic Orban a calificat drept o „ o năstrusnicie, o stupiditate” programul doctorului Adrian Streinu-Cercel intitulat „Vacanța Mare” și care conținea propuneri de măsuri ce trebuie luate pentru perioada de după încetarea stării de urgență.

Gabriela Firea i-a luat atunci apărara lui Adrian Streinu Cercel: „Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente. Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a ceratenilor, unde e vina? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale”.

Reamintim că Adrian Streinu-Cercel, manager de 19 ani la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului, declarând în 27 ianuarie că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.

Cercel a fost subiectul unor investigații de presă, precum cea realizată de Rise Project în 2018, care arăta că fundația privată a lui Streinu-Cercel a primit de la primii șapte producători mondiali de medicamente un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retrași cash, în tranșe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.

El a cerut imunitate în fața justiției pentru achizițiile cu prețuri umflate din timpul crizei coronavirusului: ”Să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, respectiv pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: „Dar cum ați realizat voi achizițiile?” Să vă spun mai departe la ce mă gândesc?”, a spus el la Antena 3 pe 27 martie, potrivit Nesweek.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu