ULTIMA ORĂ Casa Albă anunță că Donald Trump va fi spitalizat „pentru câteva zile”

ULTIMA ORĂ Casa Albă anunță că Donald Trump va fi spitalizat „pentru câteva zile”

Președintele american Donald Trump, infectat cu coronavirus, va fi spitalizat „pentru câteva zile”, a anunțat vineri un oficial de la Casa Albă, potrivit Reuters.
Trump va fi mutat la un spital militar pentru a primi tratament, respectiv într-un salon special din cadrul Centrului medical militar Walter Reed din Bethesda (Maryland), a precizat oficialul citat.
Potrivit acestuia, Trump (în vârstă de 74 de ani) va fi spitalizat pentru următoarele câteva zile, ca „măsură de precauție”.
Președintele Donald Trump va fi dus vineri la centrul medical militar Walter Reed, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus, au declarat doi oficiali ai administrației sale, citați de  The Washington Post . Ulterior, Casa Albă a confirmat informația și a spus că este o măsură de precauție.

ACTUALIZARE 2:00 Surse citate de CNN spun că președintele s-a speriat când a aflat că are coronavirus și apoi a devenit din ce în ce mai îngrijorat în momentul în care a început să dezvolte simptome.

Președintele a avut vineri febră toată ziua și o tuse, dar în orice caz simptomele sale sunt mai pronunțate decât cele ale primei-doamne, care nu a acuzat decât o durere de cap. Medicii se tem însă că - și din cauza vârstei - starea lui Trump se poate deteriora rapid și de aceea este mai bine să fie internat în spital, sub monitorizare medicală.

ACTUALIZARE 1:50 Grupul de lucru de la Casa Albă constituit special pentru a se ocupa de epidemia de coronavirus din Statele Unite nu a primit nicio informare despre starea președintelui.

Nici „Comitetul celor 8”, un grup restrâns constituit din principalii lideri ai Congresului, nu a fost informat despre starea de sănătate a lui Donald Trump, a aflat CNN. Comitetul primește în mod normal informații clasificate și este ținut la curent cu chestiunile care țin de securitatea națională.

Donald Trump a ajuns la spital. Primul mesaj pe Twitter

ACTUALIZARE 1:30 Președintele Donald Trump a ajuns la spital.

trump la walter reed - cnn Donald Trump a ajuns la spitalul Walter Reed Foto: CNN

La scurt timp după aceea, a postat  primul său mesaj pe Twitter  de când, tot pe Twitter, a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID. În mesajul video înregistrat la Casa Albă, președintele apare în picioare, îmbrăcat în costum, pare obosit, cu nasul ușor înfundat, dar dă asigurări că este bine și că merge la spital doar pentru a se asigura că totul „funcționează” bine. Mulțumește publicului pentru susținere și precizează că prima-doamnă, Melania Trump, se simte foarte bine. 

trump mesaj video pe twitter inainte de a pleca la spital Înainte de a pleca spre spitalul Walter Reed, Donald Trump a înregistrat la Casa Albă un mesaj video pe care ulterior l-a încărcat pe Twitter Foto: captură video

ACTUALIZARE 1:20 Elicopterul cu Donald Trump la bord a decolat spre centrul medical Walter Reed.

Președintele a ieșit pe picioarele lui din Casa Albă, în costum și purtând mască. Nu a stat de vorbă cu presa, a făcut doar un semn discret cu mâna și apoi a urcat treptele în elicopter. Mersul i-a fost destul de lent și părea obosit.

President Trump Departs the White House for Hospital, Washington, District of Columbia, USA - 02 Oct 2020 Donald Trump iese din Casa Albă și face discret cu mâna presei înainte de a se urca în elicopterul prezidențial care îl va duce la spitalul militar Walter Reed, unde va fi monitorizat după ce a dezvoltat simptome de COVID Foto: Profimedia

Mesajul lui Eric Trump: Rugați-vă cu mine!

Cu puțin timp înainte, fiul său mijlociu,  Eric Trump , a postat un mesaj pe Twitter în care le cerea susținătorilor să se roage împreună cu el și dădea asigurări că președintele este „un adevărat luptător”.

Și Ivanka Trump, fiica președintelui, a postat un mesaj pe Twitter în care își numește tatăl „luptător” și este sigură că va birui boala.

Între timp, fostul președinte Barack Obama, predecesorul lui Donald Trump la Casa Albă, i-a transmis urări de însănătoșire grabnică. La fel și soții Clinton, alți locatari de la Casa Albă.

De asemenea, stafful de campanie a lui Joe Biden, contracandidatul democrat al președintelui Donald Trump în alegerile din 3 noiembrie, a îndepărtat toate mesajele negative folosite împotriva șefului Casei Albe.

ACTUALIZARE 0:30 Elicopterul Marine One a aterizat pe peluza Casei Albe, pentru a-l transporta pe președinte la spital:

marine one - cnn Elicopterul prezidențial Marine One Foto: CNN

Potrivit  The New York Times , șeful Casei Albe a început să dezvolte simptome - o tuse, febră ușoară și nas înfundat. 

Potrivit presei americane, președintele primește un medicament experimental pe bază de  anticorpi,  care până acum nu a fost testat decât pe 270 de persoane.  Acest medicament, aflat încă în faza de testare, este dezvoltat de compania Regeneron Pharmaceuticals Inc. și se bazează pe combinația dintre doi anticorpi monoclonali. Președintelui i s-a administrat intravenos o singură doză.

Compania a dezvoltat în trecut un tratament eficient împotriva Ebola folosind o abordare similară.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...