ULTIMA ORĂ Marian Iordache, fostul primar PNL al Medgidiei, a murit înecat cu mâncare

ULTIMA ORĂ Marian Iordache, fostul primar PNL al Medgidiei, a murit înecat cu mâncare

UPDATE/PNL Constanţa a decis să suspende campania electorală timp de două zile, în semn de doliu pentru pierderea lui Marian Iordache, un veteran al partidului, care figura pe lista de candidaţi liberali pentru Consiliul Judeţean Constanţa, pe locul eligibil 12. Liberalii constănţeni au postat doliul pe pagina lor de Facebook.

murit  fostul  primar  din 2008-2016 al municipiului Medgidia, Marian Iordache (58 de ani), scrie  ziuaconstanta.ro . El s-ar fi înecat în timp ce mânca un pepene. Marian Iordache era unul dintre cei mai vechi membri PNL din județul Constanța.

Era consilier județean în mandat și liderul grupului aleșilor județeni PNL din Consiliul Județean Constanța. Totodată, candida în aceste alegeri locale pentru un nou mandat de consilier județean.

Dr. Claudia Tatarici, purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Constanţa, a declarat că pacientul s-a înecat cu bol alimentar, iar soţia sa, care a sunat la 112, i-a efectuat manevra Heimlich, asistată telefonic de operatoarea din dispeceratul SAJ.

Un echipaj de paramedici din Medgidia a mers imediat la faţa locului, dar Marian Iordache se afla deja în stop cardio-respirator, cianotic.

Iordache n-a mai putut fi însă salvat, manevrele de resuscitare nemaidând niciun rezultat.  

Fostul edil s-a născut la Cernavodă, dar a copilărit la Medgidia. A urmat Liceul Industrial nr. 1 din Medgidia, iar în 1981 a intrat la Facultatea de Inginerie, Universitatea Ovidius Constanţa.

 Activitatea profesională şi-a început-o la IMUM, unde a ajuns până la poziţia de şef de atelier. În 1991 a câştigat fotoliul de viceprimar, în perioada 1995-2004 a fost agent de dezvoltare locală pentru programul Phare, ulterior fiind şi consilier local.

Din 2004 a preluat şi funcţia de director comercial, iar mai apoi, până în 2007, de director general la IMUM Medgidia. Ulterior, până la alegerile locale din 2008, a fost director comercial în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - DRDP Constanţa.

După ce a fost viceprimar, apoi primar al Medgidiei timp de două mandate (2008-2016), Iordache a devenit consilier judeţean PNL şi consilier personal al primarului Liviu Negoiţă din Cernavodă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”