ULTIMA ORĂ Răsturnare de situație în SUA? Arizona, statul trecut în dreptul lui Biden, ar putea fi câștigat de Trump!

ULTIMA ORĂ Răsturnare de situație în SUA? Arizona, statul trecut în dreptul lui Biden, ar putea fi câștigat de Trump!

ULTIMA ORĂ Răsturnare de situație în SUA! Arizona, statul trecut în dreptul lui Biden, ar putea fi câștigat de Trump!

Arizona, fief republican la ultimele cinci alegeri prezidențiale, ce are 11 voturi în Colegiul Electoral al Statelor Unite a fost deja numărat de unele televiziuni și ziare în dreptul lui Biden, deși democratul are doar 2,4% în fața lui Trump, în condițiile în care au fost numărate doar 86% dintre voturile de marți.

Fox News și Politico (dar și alții) au trecut deja cele 11 voturi în totalul lui Joe Biden, calculele lor arătând că Donald Trump nu mai are cum să recupereze diferența.

Alte ziare și televiziuni nu au făcut-o, iar ultimele date venite de la centrele de numărare arată că există o șansă, chiar dacă mică, ca Trump să revină.

Asta pentru că, în cadrul celei mai recente tranșe de voturi numărate districtul Maricopa, președintele a avut un avans de 57% la 40% în fața lui Biden, potrivit Arizona Republic.

Interesant este că aceste voturi sunt anticipate, aici situația fiind diferită de statele de pe coasta de est, un voturile venite prin corespondență sunt covârșitor în facoarea lui Biden.

Această tranșă de voturi a redus avansul lui Biden din Arizona de la peste 90.000 de voturi la 68.000.

Paul Benz, un sociolog republican de la firma HighGround, spune că Trump are nevoie de 57% din cele aproximativ 470.000 ce ar fi rămas de numărat în Arizona.

”Adică aproximativ cât a primit ultima tranșă. S-ar putea să reușească”, a spus Benz.
 
Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat în fața unui centru de numărare a voturilor din Arizona
 
Susținători Trump furioși în Arizona Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat la un centru de numărare a voturilor din Arizona, stat care ar putea fi câștigat de Joe Biden, conform proiecțiilor. Foto: Getty Images

Centrul electoral din comitatul Maricopa, din statul american Arizona, unul dintre ultimele care trebuie să mai numere voturi la alegerile prezidențiale din SUA din 2020, a închis clădirea pentru presă și public după ce susținători furioși ai lui Donald Trump s-au adunat în fața clădirii. Unii dintre ei sunt înarmați, iar polițiștii din forțele speciale de intervenție așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile, conform The Guardian.

Lucrătorii departamentului care se ocupă de numărarea voturilor vor continua procesul de numărare și de raportarea a rezultatelor, însă. Conducerea departamentului a anunțat că rezultatele numărătorii vor fi transmise așa cum a fost anunțat.

Printre persoanele adunate în fața clădirii se numără și congresmanul republican Paul Gosar.

Susținătorii lui Trump ținând bannere inscripționate „Trump-Pence” și steaguri de campanie ale lui Trump dar și arme de foc s-au strâns în fața clădirii departamentului și au început să scandeze „Count the votes!” (Numărați voturile!) sau „Fox News sucks!”, furioși pe motivul că postul TV Fox News a dat ca sigură câștigarea Arizonei de către Joe Biden încă din noaptea alegerilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?