ULTIMA ORĂ Rusia a evacuat locuitorii din nouă localități din regiunea Belgorod, zona în care se desfășoară „evenimentele”

ULTIMA ORĂ Rusia a evacuat locuitorii din nouă localități din regiunea Belgorod, zona în care se desfășoară „evenimentele”

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat evacuarea locuitorilor din nouă așezări de frontieră din districtul urban Graivoron, potrivit agenției ruse Interfax .

„La 22.05.23, în regiunea Belgorod a fost declarată o operațiune antiteroristă în legătură cu intrarea pe teritoriul nostru a unui grup de sabotaj și recunoaștere. Curățarea teritoriului de pe urma acestora continuă. Locuitorii din Graivoron, Novostroevka, Gorkovski, Bezimeno, Mokraia Orlovka, Glotovo, Gora Podol, Zamostie și Spodariușeno au fost efectiv evacuați”, a scris șeful regiunii pe canalul său de Telegram.

Rusia a anunțat de asemenea că a deschis o anchetă privind terorismul în legătură cu evenimentele din Belgorod.

Într-o declarație, autoritățile au precizat:

  • „Comitetul de anchetă al Rusiei a inițiat o cauză penală pe baza infracțiunilor prevăzute la articolele 205, 317, 105, 167, 222, 222.1 din Codul penal al Federației Ruse (act terorist, atentat la viața agenților de aplicare a legii, tentativă de omor, distrugerea sau deteriorarea intenționată a proprietății, circulația ilegală de arme și explozibili).
  • Potrivit anchetei, la 22 mai 2023, reprezentanți ai formațiunilor armate ucrainene au atacat districtul Graivoronski din regiunea Belgorod. Clădirile rezidențiale și administrative, instalațiile de infrastructură civilă au fost supuse bombardamentelor cu mortiere și artilerie. Mai mulți civili au fost răniți ca urmare a acestor acte criminale.
  • În prezent, sunt în curs de desfășurare măsuri de investigare și operaționale menite să stabilească identitatea atacatorilor și toate circumstanțele incidentului”.

Reamintim că, în urmă cu o zi, organizația anti-Putin Corpul voluntarilor ruși, format în Ucraina, a anunțat că efectuează o incursiune militară în regiunea rusă de graniță Belgorod.

Ucraina afirmă că organizația acționează independent de forțele sale armate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu