ULTIMA ORĂ Un serviciu secret anunță că Rusia adună trupe în sudul Ucrainei

ULTIMA ORĂ Un serviciu secret anunță că Rusia adună trupe în sudul Ucrainei

Rusia adună trupe în sudul Ucrainei, dar scopul consolidării poziției nu este încă clar, avertizează serviciile de informații din Marea Britanie, precizând că forțele ruse s-ar putea pregăti pentru un nou asalt sau doar anticipează o contraofensivă din partea ucrainenilor.

Orasul HersonFoto: Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

Potrivit sursei citate, convoaie lungi de camioane militare ruse, tancuri, artilerie remorcată și alte arme continuă să plece din regiunea Donbas și se îndreaptă spre sud-vest. De asemenea, s-a raportat că echipamentele se deplasează din Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de ruși și din Rusia continentală, pe Podul Kerci, în Crimeea. Batalioanele tactice, care cuprind între 800 și 1.000 de militari, au fost desfășurate în Crimeea și aproape sigur vor fi folosite pentru a sprijini trupele ruse din regiunea Herson.

La 2 august 2022, un nou batalion a fost desfășurat în Crimeea, iar altele sunt, de asemenea, redistribuite din Gruparea de forțe de Est. Acestea vor fi foarte probabil trimise în regiunea Herson în zilele următoare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător