ULTIMA ORĂ Unități rusești din apropierea Ucrainei au ocupat „poziții de atac”

ULTIMA ORĂ Unități rusești din apropierea Ucrainei au ocupat „poziții de atac”

Rusia a mutat câteva unități de artilerie de rază lungă și lansatoare de rachete în poziție de tragere, amenințând Ucraina, potrivit unui oficial american.

Unele unități rusești și-au părăsit zonele de adunare – formațiunile bară la bară de protecție văzute în fotografiile din satelit – și încep să se deplaseze în „poziții de atac”, potrivit oficialului.

Această mișcare marchează o schimbare față de duminică, când unele dintre unități părăsiseră zonele de adunare, fără a ocupa poziții de atac.

SUA consideră că Rusia va ataca Ucraina până la sfârșitul săptămânii, deși nu este încă sigur ce formă va lua acest atac, a spus oficialul.

Odată ce atacul rusesc începe, SUA nu mai este sigură cu privire la desfășurarea evenimentelor. Americanii nu vor avea trupe la sol și nici avioane de recunoaștere în aer, iar atacurile cibernetice rusești și războiul electronic vor bruia comunicațiile.

Oficialii americani spun că Rusia are acum 80% din forțele de care va avea nevoie pentru a lansa o invazie la scară largă, iar restul sunt pe drum. Peste 130.000 de soldați ruși sunt adunați de-a lungul granițelor Ucrainei - la est, în Rusia, și la nord, în Belarus.

Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a avertizat duminică dimineața la „Face the Nation” că președintele rus Vladimir Putin ar putea da ordinele pentru o invazie „în orice moment”.

„Am observat în ultimele 10 zile o accelerare dramatică a comasării forțelor ruse și a dispoziției acelor forțe în așa fel încât să poată lansa o acțiune militară în mod esențial în orice moment”, a spus Sullivan. „Ar putea face acest lucru săptămâna viitoare, dar, desigur, încă așteaptă ordinul de la Putin.”


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”