ULTIMA ORĂ/Înfrângere umilitoare pentru PSD în PE! Cererea socialiștilor de a pune pe ordinea de zi modificarea legislației electorale din România a fost respinsă

ULTIMA ORĂ/Înfrângere umilitoare pentru PSD în PE! Cererea socialiștilor de a pune pe ordinea de zi modificarea legislației electorale din România a fost respinsă

Înfrângere umilitoare pentru PSD în PE! Cererea socialiștilor de a pune pe ordinea de zi modificarea legislației electorale din România a fost respinsă.

Cererea socialiștilor de a pune pe ordinea de zi a Parlamentului European modificarea legislației electorale din România a fost respinsă, miercuri, de plenul parlamentului reunit la Bruxelles. Grupul socialiștilor a solicitat adoptarea unei declarații cu privire la aceste modificări, acuzând că ”se încalcă recomandările Comisiei de la Veneția, pe motiv că modificarea legislației privind alegerea primarilor în două turi are loc cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri ”pe cale extraordinară, fără dezbateri și fără amendamente”. În replică, reprezentații PPE au explicat că e vorba de revenirea la alegeri în două tururi, un sistem democratic, și că ”Parlamentul European nu trebuie să fie antiromânesc”.

Mesajul lui Rareș Bogdan:

„Socialistii au incercat o mizerie infioratoare ACUM cateva minute in Plenul Parlamentului European de la Bruxelles. Totul la solicitarea socilaistilor romani, adica a pesedistilor! Propunerea socialistilor a fost sa introduca pe Ordinea de zi de maine dimineata discutarea "situatiei din Romania cu privire la modificarea legislatiei electorale in Romania, cu 3 luni inainte de Alegerile Locale". Au fost infranti de o majoritate formata din grupurile PPE, Renew, ID, Ecr si de abtinerea Verzilor si GUE. Socialistii au fost practic aproape singuri in demersul lor mizerabil.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Un zvon...

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri