”Ultrașii” Qatarului sunt aduși de FIFA cu avioanele din alte țări ca să susțină echipa gazdă

”Ultrașii” Qatarului sunt aduși de FIFA cu avioanele din alte țări ca să susțină echipa gazdă

Pe parcursul meciului Qatar - Ecuador a surprins galeria gazdelor, aflată la una dintre peluze și care s-a comportat în cel mai pur stil „ultras”. Chiar și după câteva minute de joc, când era clar cu echipa pe care o susțineau era din alt film, fără legătură cu Cupa Mondială.

Îmbrăcați toți „regulamentar” pentru un „ ultras ” - în total contrast cu liniștiții fanii qatarezi - în echipamentul formației lor, gălăgioșii suporteri au dat tot timpul impresia că altele sunt motivele care-i mână în luptă. Misterul a fost deslușit după partidă, în urma mai multor investigații ale trimișilor ziarelor la Cupa Mondială.

O parte a galeriei Qatarului este formată din străini veniți la muncă în țara-gazdă a Mondialului. O alta, atenție, o reprezintă fani aduși special de FIFA din toate părțile mapamondului. Un fel de ”eu te duc în excursie, tu îți faci treaba și strigi pentru Qatar”.

Fanii Qatarului nu sunt de fapt ai Qatarului. Foto Gettyimages

Ca dovadă că FIFA a ales o țară gazdă a Cupei Mondiale care nu are nicio înclinație pentru fotbal, totul fiind făcut doar pentru bani, este faptul că spactatorii locali au început să părăsească arena din Al Khor încă din minutul 30, când scorul arăta Qatar -Ecuador 0-2. Iar finalul partidei a fost dezolant: jumătate de stadion gol , la meciul de deschidere al Cupei Mondiale!

Așa s-a încheiat Qatar - Ecuador, fapt neamiîntâlnit la un meci de deschidere a CM. Foto Getty

Așa s-a încheiat Qatar - Ecuador, fapt neamiîntâlnit la un meci de deschidere a CM. Foto Getty

Jurnaliștii germani ai postului TV Sport 1 i-au oprit pe doi dintre „ultrașii” qatarezi, în fapt suporteri fake, amândoi sud-americani, și i-au întrebat dacă au fost plătiți. Replica lor: „Nu! Doar drumul cu avionul. Noi suntem «FIFA Fan Leaders», suntem oaspeți”. Și au început să strige „Olé, Olé, Olé, Olé, Qatar, Qatar, cel mai bun Mondial din istorie!” în timp ce erau fotografiați de indivizi îmbrăcați în tradiționalele „Thawbs”.

Fani ”fake”, puși să sărbătorească pe străzi

Așezată în genunchi în fața Qatarului, FIFA a avut ideea să înființeze „FIFA Fan Leaders”, un fel de PR-i ai turneului, iar membrii acesteia să primească 70 de euro pe zi. În cele din urmă, ideea recompensării cu bani a fost abandonată, fanii primind doar un drum dus-întors din țara natală în cea care care găzuiește CM Qatar 2022.

Iar acuzațiile la adresa FIFA nu se opresc aici. Se spune că echipa „închiriată” de fani este pusă să se îmbrace în tricourile formațiilor participante și să defileze pe strzile din Doha, pentru a da impresia că în Qatar e sărbătoare!

Concluzia? O măsură artificială pentru un Mondial artificial. Iar dacă afecțiune nu e, bucuria fotbalului dispare și ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...