Un al treilea politician se înscrie în cursa pentru alegerile primare republicane pentru a-l concura pe Trump

Fostul congresman de Carolina de Sud, Mark Sanford, îl va concura pe preşedintele american Donald Trump în alegerile primare din Partidul Republican, potrivit unui anunţ făcut de acest politician duminică într-un interviu la postul Fox News, transmite Reuters.

"Sunt aici pentru a vă spune că intru în cursă", a declarat duminică Sanford la Fox News, adăugând că-şi va lansa oficial candidatura pentru nominalizarea partidului la alegerile pentru Casa Albă din 2020 în Carolina de Sud mai târziu săptămâna viitoare.

Sandford devine al treilea republican care intră în cursă pentru a lupta împotriva lui Trump, care rămâne popular în rândul Partidului Republican.

Fostul guvernator al statului Massachusetts, Bill Weld, şi fostul membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Illinois, Joe Walsh, şi-au lansat campaniile, dar niciunul dintre candidaţi nu pare să aibă succes.

Sanford, în vârstă de 59 de ani, un critic cu state vechi la adresa lui Trump, şi-a pierdut anul trecut mandatul în Camera Reprezentanţilor în favoarea unui susţinător al lui Trump. Acum, politicianul susţine că doreşte să le ofere republicanilor alternativă la Trump, având "experienţă executivă", şi să readucă partidul la principiile sale. "Cred că Partidul Republican şi-a pierdut calea", a apreciat el.

Sanford nici măcar nu va putea să candideze la alegerile primare în statul său. Sâmbătă, comitetul executiv al filialei din Carolina de Sud a Partidului Republican a votat împotriva organizării unor alegeri primare pentru desemnarea candidatului prezidenţial în 2020 pentru a face economie de bani şi pentru a-i uşura lui Donald Trump calea către realegere.

Mark Sanford a avut două mandate de guvernator al statului Carolina de Sud, din 2003 şi până în 2011. Cel de-al doilea mandat a fost marcat de un scandal de proporţii. Sanford a dispărut timp de câteva zile, după ce iniţial şi-a anunţat echipa că a părăsit statul pentru a face drumeţii în Munţii Apalaşi. De fapt, el călătorise în Argentina pentru a-şi vedea amanta, lucru pe care l-a recunoscut într-o conferinţă de presă la câteva ore după ce s-a întors din voiaj. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …