Un bloc de sare de sute de tone a căzut de la 90 m înalțime într-o salină părăsită din Slănic. În oraș s-a simțit ca un cutremur

Un bloc de sare de sute de tone a căzut de la 90 m înalțime într-o salină părăsită din Slănic. În oraș s-a simțit ca un cutremur

Risc Seismic

Un bloc de sare de câteva sute de tone s-a prăbușit marți în salina Slănic, într-o mină închisă. Nu s-au înregistrat victime, transmite corespondentul Mediafax. Impactul a fost resimțit ca un cutremur asemenea unui cutremur de localnicii din zona centrală a localității, scrie publicația locală observatorulph.ro.

Directorul Salinei Slănic, Marius Tănăsie, a declarat că un bloc de sare care cântărește câteva sute de tone s-a prăbușit în mina Carol, o mină care nu este deschisă publicului și unde nu intră nici angajații.

Incidentul a fost descoperit după ce muncitorii au auzit un zgomot puternic. Blocul de sare s-a desprins din plafon și a căzut de la o distanță de 90 de metri.

”A fost un zgomot mare. Este un bloc de sute de tone care s-a desprins din tavan și a căzut în vatră. Bucata de sare a căzut de la o înălțime de 90 de metri și a provocat zgomot mare, fiind vorba și de o cantitate mare de sare”, a declarat Tănăsie.

Acesta a precizat că nimeni nu a fost rănit și că incidentul nu afectează salina Slănic. Mina Carol este o mină închisă, care a fost exploatată între anii 1881-1920.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...