Un Boeing a traversat Atlanticul într-un timp record purtat de furtuna Ciara

Un Boeing a traversat Atlanticul într-un timp record purtat de furtuna Ciara

Un avion de pasageri al companiei British Airways a înregistrat un record pentru cel mai rapid zbor subsonic de traversare a Atlanticului, pe ruta New York-Londra, după ce a atins viteze de peste 1.300 km/h.

Aeronava Boeing 747-436 care a decolat de pe aeroportul JFK a aterizat pe aeroportul Heathrow după un zbor de 4 ore şi 56 de minute, cu 80 de minute înainte de ora programată, potrivit BBC. A fost cu doar un minut mai rapidă decât un Airbus A350 operat de Virgin Atlantic, care a aterizat la Heathrow câteva momente mai târziu. Avionul a zburat deasupra Atlanticului cu o viteză de 1.327 km/oră, deplasându-se pe un curent de aer accelerat de furtuna Ciara care afectează nordul Europei.

Cursele în sens invers pe aceeaşi rută au avut o întârziere de două ore şi jumătate. Durata obişnuită a unui zbor între New York şi Londra este de 6 ore şi 13 minute.

„Întotdeauna punem siguranţa în faţa recordurilor de viteză. Piloţii noştri foarte bine pregătiţi au profitat la maximum de condiţii pentru a-i aduce pe clienţi la Londra mult mai repede“, a transmis un purtător de cuvânt al British Airways.

Potrivit Flightradar24, un serviciu online de urmărire a zborurilor, cursa de sâmbătă noapte a bătut recordul precedent de 5 ore şi 13 minute deţinut de compania aeriană Norwegian.

Deşi a zburat mai rapid decât viteza sunetului, avionul nu a depăşit bariera sonică, deoarece a fost ajutat de curentul de aer care a atins viteze de 418 km/h duminică dimineaţă.

Alastair Rosenschein, consultant în aviaţie şi fost pilot, a declarat că avionul a atins o „viteză fenomenală”. El a explicat că avioanele moderne de călători zboară de obicei cu aproximativ 85% din viteza sunetului.

Cea mai rapidă traversare transatlantică aparţine avionului supersonic Concorde al British Airways, care a zburat de la New York la Londra în 2 ore, 52 minute şi 59 de secunde în 1996 - atingând o viteză maximă de 2.170 km/h. SURSA: Adevărul.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?