Un coordonator al echipei de luptă împotriva epidemiei din Coreea de Sud s-a sinucis

Un coordonator al echipei de luptă împotriva epidemiei din Coreea de Sud s-a sinucis

Un coordonator al echipei de luptă împotriva epidemiei din Coreea de Sud s-a sinucis. Rapoarte din presa locală menţionează că un funcţionar public din cadrul Biroului de planificare a situaţiei de urgenţă din Ministerului Justiţiei a sărit de pe un pod în Seul, marţi, în jurul orei 5 dimineaţa.

Funcţionarul a fost unul dintre cei acuzaţi de supravegherea acţiunilor guvernului în ceea ce priveşte epidemia.

Coreea de Sud a confirmat încă 115 de cazuri de îmbolnăviri cu virus Wuhan în cursul zilei de miercuri, ridicând numărul total al cazurilor din întreaga ţară la 1281, astfel încât naţiunea din Asia de Est a devenit cel mai mare focar din afara Chinei.

Numărul deceselor înregistrate a crescut la 12 - al doilea număr ca mărime al deceselor din afara Chinei, după Iran.

Marţi, preşedintele Moon Jae-in a călătorit la Daegu, oraşul în care au fost depistate mai mult de jumătate din cazurile înregistrate în Coreea de Sud şi s-a angajat să evite restricţiile draconice ale autorităţilor chineze puse în aplicare la Wuhan şi în toată provincia Hubei.

Preşedintele i-a sfătuit pe locuitori să rămână în interior. Comentariile sale au fost însoţite de un avertisment din partea guvernului sud-coreean care a sfătuit străinii să plece din ţară.

Cu toate acestea, promisiunile lui Moon de a nu impune carantina propriu-zisă au fost oarecum ştirbite de faptul că guvernul a pus în aplicare o politică de izolare în Daegu, provincia Gyeongsang de Nord, potrivit unui oficial al partidului de guvernământ citat de Yonhap.

Alte rapoarte au afirmat că Seulul este în curs de a elabora un buget suplimentar, iar Moon a declarat Daegu „zonă specială calamitată”.

Pe măsură ce Daegu se scufundă în izolare, Korean Air Lines şi Asiana Airlines au anunţat că vor suspenda zborurile interne către oraş până luna viitoare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

5 Așa o fi?