Un dobitoc din Iași fără permis a furat o mașină și a făcut un accident în care i-au murit doi prieteni de 15 și 21 de ani

Un dobitoc din Iași fără permis a furat o mașină și a făcut un accident în care i-au murit doi prieteni de 15 și 21 de ani

Doi tineri de 15, respectiv 21 de ani au murit, iar un băiat de 17 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, în urma unui accident produs duminică dimineaţă în localitatea Şcheia, comuna Al. I. Cuza, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Georgică Onofreiasa.

"În jurul orei 03,15, Dispeceratul integrat ISU - SMURD - SAJ Iaşi a fost anunţat prin SNUAU 112 despre producerea unui accident rutier în localitatea Şcheia, comuna Al. I. Cuza, unde un autoturism a intrat într-un stâlp. Sunt trei victime conştiente, dintre care două sunt încarcerate. De urgenţă au fost direcţionate o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare şi acordare a primului ajutor şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Frumos, iar de la SAJ Iaşi au fost direcţionate două echipaje medicale. La ajungerea forţelor de intervenţie la locul evenimentului rutier, autoturismul se afla răsturnat pe cupolă, două victime erau inconştiente, încarcerate, iar cea de-a treia victima era conştientă, în stare de şoc, cu diverse fracturi, fiind preluată de către un echipaj medical SAJ", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Conform sursei citate, cele două victime au fost descarcerate şi li s-au aplicat manevre de resuscitare.

"Din nefericire, cele două victime au fost declarate decedate. Cazul a rămas în atenţia autorităţilor pentru cercetări", a precizat Georgică Onofreiasa.

Cea de-a treia victimă a accidentului, băiatul de 17 ani, a fost transportat la Spitalul pentru Copii din Iaşi.

"Pacientul este conştient, este stabil hemodinamic, este policontuzionat. Medicii de la chirurgie generală şi ortopedie vor aplica protocoalele terapeutice specifice patologiei traumatice", a declarat dr. Solange Tamara Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria".

Potrivit IPJ Iaşi, persoana care se afla la volanul maşinii nu avea permis de conducere, iar autoturismul ar fi fost furat.

"În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că persoana care ar fi condus autoturismul nu ar deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, din verificări a rezultat faptul că autoturismul, care se afla parcat pe un teren de pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, având cheile în contact, ar fi fost sustras fără acordul proprietarului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă", a declarat agent de poliţie Adina-Ioana Ciobanu, de la Biroul de Presă al IPJ Iaşi.

Din verificările efectuate până în prezent, s-a constatat că, după ce tinerii au furat maşina, ar fi intrat cu aceasta într-un stâlp electric, iar apoi într-un gard.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro