Un fost general rus de informații a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova

Un fost general rus de informații a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova

​Lev Soțkov, un fost general-maior al Serviciului de Informații Externe al Rusiei, a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova, relatează Ukraîinska Pravda .

General-maiorul Lev SotkovFoto: Dmitri Kostyukov / AFP / Profimedia Images

Potrivit presei ruse, cadavrul lui Soțkov, în varstă de 90 de ani, a fost găsit în baie de soția sa.

REN TV scrie că alături de general erau un pistol și un bilet de rămas bun. Anchetatorii ruși tratează cazul ca o sinucidere însă nu au deocamdată supoziții despre posibilele motive care l-ar fi făcut pe general să își ia viața.

Soțkov s-a născut în 1932 la Leningrad, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale a Institutului de Stat din Moscova și a lucrat în domeniul informațiilor timp de peste 40 de ani.

Presa rusă notează că acesta a lucrat inclusiv în străinătate și în biroul central al Serviciului de Informații externe.

Unele publicații din Rusia au scris că Soțkov ar fi scris în biletul de rămas bun că arma cu care s-a sinucis este o relicvă a bătăliilor de pe râul Khalkhin Gol pe care a primit-o când era reprezentant în serviciul special mongol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”