Un fost pușcaș marin american dă în vileag corupția care a dus la dezastrul din Afganistan

Un fost pușcaș marin american dă în vileag corupția care a dus la dezastrul din Afganistan

Lucas Kunce, un fost militar care a luptat mai multi ani in Afganistan, explica intr-un articol publicat in The Kansas City Star ca America trebuia sa retraga din Afganistan de acum 20 de ani, insa a fost tinuta acolo de „soimii avizi de razboi”.

Iata ce a scris fostul puscas marin:

Ceea ce vedem in Afganistan in acest moment nu ar trebui sa va socheze. Nu este nevoie de o disertatie pentru a explica ceea ce vedeti. Doar doua propozitii.

Unu: Timp de 20 de ani, politicienii, elitele si liderii militari de la Washington ne-au mintit in legatura cu Afganistanul.

Doi: Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta a fost inevitabil, iar oricine spune altceva va minte in continuare.

Stiu pentru ca am fost acolo. De doua ori. In fortele de operatii speciale. Am invatat pastuna (limba vorbita de talibani – n.red.) ca si capitan al puscasilor marini americani si am vorbit cu toti cei pe care i-am putut intalni acolo: oameni obisnuiti, elite, aliati si da, chiar si cu talibanii.

Adevarul este ca Fortele Nationale de Securitate Afgane s-au infiintat ca un program de locuri de munca pentru afgani, sustinut de banii contribuabililor americani – un program de locuri de munca militare populat de persoane nemilitare sau de forte „pe hartie” (care nu existau cu adevarat) si de o sumedenie de elite care apucau ce puteau cand puteau.

Probabil ca nu stiati. Tocmai asta este problema.

Si nu a fost doar in Afganistan. Au mintit si in legatura cu Irakul.

Am condus o echipa de puscasi marini care antrenau fortele de securitate irakiene pentru a-si apara tara.

(…) Asa ca, atunci cand oamenii ma intreaba daca am luat decizia corecta de a iesi din Afganistan in 2021, raspund sincer: Categoric nu. Decizia corecta ar fi fost aceea de a iesi in 2002. Sau 2003. Fiecare an in care nu am iesit a fost un alt an pe care talibanii l-au folosit pentru a-si perfectiona abilitatile si tacticile impotriva noastra. Talibanii sunt cea mai buna forta de lupta din lume. Dupa doua decenii, 2 trilioane de dolari si aproape 2.500 de vieti americane pierdute, in 2021 este mult prea tarziu pentru a lua decizia corecta.

Ai crede ca atunci cand totul se va prabusi in jurul lor, vor accepta adevarul. Ganditi-va din nou.

Soimii avizi de razboi sugereaza ca soldatii nostri nu au fost in pericol. Ei bine, cand am fost acolo, doi puscasi marini, oameni extraordinari din unitatea mea, au fost ucisi.

Elitistii dau vina chiar pe poporul american pentru ceea ce s-a intamplat saptamana aceasta. Acelasi popor american pe care l-au mintit ani de zile in legatura cu Afganistanul. Glumiti?

Noi meritam mai mult. In loc ca politicienii sa cheltuiasca 6,4 trilioane de dolari pentru a „construi o natiune” in Orientul Mijlociu, ar trebui sa incepem sa construim o natiune chiar aici, acasa.

Nu pot sa cred ca ar fi o propunere controversata, dar deja la Washington, vedem ca unii dintre aceiasi arhitecti ai acestor dezastre din Orientul Mijlociu se opun ideii de a investi o fractiune din aceasta suma pentru a ne construi propria tara.

Minciunile despre Afganistan conteaza nu doar din cauza banilor cheltuiti sau a vietilor pierdute, ci si pentru ca sunt reprezentative pentru o necinste sistematica care ne distruge tara din interior.

Va amintiti cand ne-au spus ca economia a revenit? O alta minciuna.

Statul nostru Missouri a avut cea mai proasta redresare economica dupa Marea Recesiune din aceasta parte a tarii. Vad magazinele inchise cu scanduri si terenurile vacante – unul dintre ele a fost casa familiei mele. Cand elitele tarii noastre predicau ca au rezolvat criza financiara si ca piata imobiliara era in plina expansiune, am vazut cum casa in care locuiam cand m-am inrolat in Corpul de Marina a fost scoasa la vanzare. In cele din urma, tatal meu a obtinut 43.000 de dolari pentru ea. Avea o datorie de 78.000 de dolari.

Singura cale de iesire este de a fi la nivelul poporului american. Voi incepe eu. Cu adevarul in doua fraze despre ceea ce vedem acum in Afganistan:

Timp de 20 de ani, politicienii, elitele si liderii militari din Washington ne-au mintit in legatura cu Afganistanul.

Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta era inevitabil, iar oricine spune altceva va minte in continuare. SURSA: Aktual24.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat