Un hotel în formă de Lună, proiect grandios în Dubai. Cât costă și când va fi gata

Un hotel în formă de Lună, proiect grandios în Dubai. Cât costă și când va fi gata

Echipa din spatele Moon World Resorts vrea să construiească mai multe hoteluri gigantice în formă de Lună, în Dubai.

Fiecare construcţie ar urma să aibă o înălțime maximă de 224 de metri și o circumferință maximă de 622 de metri, în funcție de locație și de autorizațiile de planificare, iar fiecare sferă va reda cât mai fidel Luna, relatează CNN.

Antreprenorul canadian Michael R. Henderson, co-fondator al Moon World Resorts, a declarat pentru CNN Travel că designul a fost ales pentru că Luna este un „simbol recognoscibil".

„Șapte miliarde și jumătate de oameni o cunosc, toată lumea o iubește", spune el.

Potrivit lui Henderson, fiecare Moon World Resort va fi „o stațiune foarte luxoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de facilități", de exemplu un centru de convenții, restaurante, spa, fiecare dintre ele cu o tematică lunară.

Reprezentările artistice au în vedere interioare în stil navă spațială și divertisment tematic — inclusiv ceea ce Henderson preconizează că va fi punctul culminant al atracției, o experiență care reproduce cum este să mergi pe Lună.

„Vă vom oferi posibilitatea, în timpul vieții dumneavoastră, de a merge pe ceea ce veți crede că este suprafața lunară", spune Henderson.

Moon World Resorts lucrează la acest proiect de două decenii, un interval de timp pe care Henderson, care a fondat anterior o companie de servicii medicale, sugerează că se potrivește cu ritmul mai lent asociat cu turismul spațial în general.

Proiectul vine cu „provocări tehnice extraordinare", explică Henderson, dar el și co-fondatoarea Sandra G. Matthews lucrează cu ingineri și arhitecți independenți pentru a transforma conceptul în realitate.

„Practic, avem o mulțime de grupuri din întreaga lume pe care le atragem, după cum avem nevoie. Dar, evident, odată ce proiectul începe efectiv să se construiască, atunci vor fi localizați într-o anumită regiune", spune el.

Investiția într-un singur resort este de 5 miliarde de dolari

Obiectivul pe termen lung este de a construi patru resorturi Moon, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia.

Emiratele Arabe Unite, în special Dubaiul, au fost desemnate de companie ca fiind „pe primul loc" pentru deschiderea primei stațiuni Moon World. Henderson spune că acest lucru se datorează faptului că Emiratele Arabe Unite sunt „foarte populare pentru turiști" și găzduiesc „o mulțime de proiecte de infrastructură".

Cu toate acestea, Henderson sugerează, de asemenea, că există și "alte opțiuni care apar", refuzând deocamdată să împărtășească mai multe informații.

Potrivit lui Henderson, înscrierea pentru a merge pe „suprafața lunară” a stațiunii îi va costa pe oaspeți 500 de dolari.

Acesta crede că prima stațiune Moon World Resort s-ar putea deschide în 2027, după o investiţie de 5 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante