Un jihadist cu cetățenie belgiană ar fi trecut prin România în drumul către Siria

Un jihadist cu cetățenie belgiană ar fi trecut prin România în drumul către Siria

Un document cu 1736 de fișe conținând date individuale ale jihadiștilor, difuzat de un site al opoziției siriene, relevă că unul dintre aceștia a tranzitat România în drumul său către Siria, a consemnat joi publicația belgiană Le Soir.

Respectivul jihadist este un student belgian de origine algeriană și are domiciliul în localitatea Liege. El s-a alăturat grupării jihadiste Stat Islamic (SI) pe 6 februarie 2014, dorind să lupte ca 'martir'. Conform sursei citate, el a călătorit din Belgia către Siria traversând și România. Cât despre identitatea sa, publicația Le Soir îi dă numele de cod în cadrul SI, acesta fiind Abou Nour al-Jazeri, la fel procedând și cu alți doi jihadiști care au cetățenie belgiană, identitatea lor reală nefiind menționată în document.

Documentul cu cele 1736 de 'fișe de înscriere' în SI a fost publicat din Qatar de site-ul Zaman al-Wasl. În paralel, postul britanic de televiziune Sky News a anunțat, tot joi, că un jihadist dezertor i-a furnizat o listă cu circa 22.000 de combatanți ai SI, proveniți din 51 de țări. Autenticitatea acestor liste este în curs de examinare, dar unii experți au exprimat îndoieli.

În cursul zilei de marți, și mass-media germane au relatat că serviciile secrete occidentale au obținut liste cu nume și date ale militanților grupării SI și a căror autenticitate a fost deja confirmată de Biroul Federal de Investigații Penale german (BKA).

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...