Un jurnalist olandez, vizat de un atac cu cocktailuri Molotov

Un jurnalist olandez, vizat de un atac cu cocktailuri Molotov

Un jurnalist olandez a fost vizat de un atac cu cockteiluri Molotov în noaptea de miercuri spre joi la Groningen, la o lună după uciderea jurnalistului de investigaţie Peter R. de Vries, care a provocat un val de emoţie în Ţările de Jos, relatează AFP.

Unul sau mai multe dispozitive incendiare au fost lansate prin fereastra domiciliului jurnalistului Willem Groeneveld, care a reuşit să stingă incendiul împreună cu partenera sa, a precizat poliţia.

O anchetă a fost deschisă şi poliţia a refuzat să emită ipoteze privind cauzele atacului, care nu s-a soldat cu răniţi.

Groeneveld, care scrie pentru "Sikkom", blogul oraşului Groningen, a fost vizat frecvent de tentative de intimidare.

În urmă cu doi ani, au fost aruncate pietre prin ferestrele domiciliului său, după ce jurnalistul a scris o serie de articole prin care îi denunţa pe proprietarii de locuinţe mizere, a informat canalul public de televiziune NOS.

Săptămâna trecută, el a declarat într-un interviu pentru Villamedia, un site de internet consacrat jurnalismului, că se uită mai des "peste umăr" atunci când se plimbă prin oraş.

"După tentativa de asasinat a lui Peter R. de Vries, este al doilea atac împotriva unui jurnalist olandez în puţin timp", şi-a exprimat îngrijorarea Thomas Bruning, secretar general al Asociaţiei jurnaliştilor olandezi (NVJ), citat de agenţia de presă olandeză ANP.

Peter R. de Vries a murit pe 15 iulie, după ce a fost împuşcat pe 6 iulie, la Amsterdam.

Un val de emoţie s-a produs în întreaga ţară după moartea acestui "erou naţional", care a apărut cu regularitate în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al martorilor cheie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte... / Să stați pe aproape, că urmează evenimente în PSD...

2 Altă manipulare s-a fâsâit / Vlad Voiculescu, pus oficial sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu cons…

3 Rareș Bogdan, text care ar trebui să dea de gândit...

4 Ca să vedeți cum suntem manipulați! / Polonia a dat undă verde pentru construirea în țară a 24 reactoare modulare mici

5 Ea este fosta soție austriacă a milionarului ucis din Sibiu, căreia i-a luat numele