Un lanţ american de pizzerii se retrage complet din Italia

Un lanţ american de pizzerii se retrage complet din Italia

Aventura grupului american Domino's Pizza Inc în Italia, ţara de origine a acestui fel de mâncare, s-a dovedit una de scurtă durată, în condiţiile în care italienii au preferat pizza din restaurantele locale în defavoarea versiunii americane, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ultima dintre cele 29 de sucursale Domino's Pizza din Italia s-a închis, la şapte ani după ce grupul american a demarat operaţiunile din Italia. Compania s-a împrumutat puternic pentru planurile sale care prevedeau deschiderea a 880 de restaurante, însă s-a confruntat cu o competiţie acerbă din partea restaurantelor locale care şi-au extins serviciile de livrări în timpul pandemiei, astfel că la final a fost nevoită să solicite protecţie faţă de creditori după ce a rămas fără lichidităţi şi a rămas în urma cu plata datoriilor.

Lanţul american a intrat pe piaţa din Italia în anul 2015, prin intermediul unui acord de franciză cu ePizza SpA şi intenţiona să se diferenţieze prin faptul că oferea un serviciu naţional de livrări precum şi prin toping-uri specifice americane, precum ananasul.

Însă ambiţiile americanilor au fost contracarate de faptul că producătorii tradiţionali de pizza din Italia şi-au extins serviciile de livrări sau au încheiat parteneriate cu firme de livrări precum Deliveroo Plc, Just Eat Takeaway.com NV sau Glovo pentru ca produsele lor să ajungă la casele clienţilor în perioada în care carantina împiedica luarea mesei în oraş.

"Atribuim acest rezultat creşterii semnificative a nivelului concurenţei pe piaţa livrării de mâncare, în condiţiile în care atât lanţurile organizate şi restaurantele de familie au început să livreze mâncare", a informat ePizza într-un raport către investitori.

Compania Domino's Pizza şi-a redus deja operaţiunile din Italia şi începând din data de 29 iulie nu mai oferă livrări de pe pagina sa de Internet. Cu toate acestea, închiderea ultimelor locaţii Domino's Pizza din Italia a venit ca o surpriză pentru clienţi, care au început să pună întrebări pe reţelele sociale de ce comenzile şi apelurile lor nu au primit răspuns sau de ce restaurantul din apropierea lor s-a închis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată