Un luptător neozeelandez de jiu-jitsu, răpit în Brazilia, înaintea JO 2016

Un luptător neozeelandez de jiu-jitsu, răpit în Brazilia, înaintea JO 2016

Luptătorul neozeelandez de jiu-jitsu Jason Lee a afirmat, într-o postare pe Facebook, că a fost răpit la Rio de Janeiro, fapt care adaugă și mai multe întrebări legate de securitate înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc în metropola braziliană în perioada 5-21 august, potrivit site-ului specializat Insidethegames.biz.

Jason Lee, 27 de ani, a mărturisit că a fost luat de bărbați în uniforme de polițiști și forțat să scoată bani de la două bancomate.

"Am fost amenințat cu arestarea dacă nu mă urc în mașina lor privată și nu îi însoțesc la două bancomate să scot sume mari de bani pentru mită", a scris Lee pe Facebook.

"Nu știu ce e mai deprimant, faptul că acest lucru se întâmplă străinilor atât de aproape de Jocurile Olimpice sau faptul că brazilienii trebuie să trăiască într-o societate care permite aceste nenorociri zilnic. Acest loc este dat peste cap în orice sens imaginabil'', a mai spus neozeelandezul, folosind și cuvinte mai puțin ortodoxe.

Lee nu va participa la JO 2016, deoarece jiu-jitsu nu este sport olimpic, dar a ținut să își anunțe pățania și pe Twitter : "Ce ați făcut voi ieri? Eu am fost răpit. Go Olympics! #Rio2016," a transmis el într-un ''tweet''.

Ministerul neozeelandez de Externe și Comerț a precizat că nu are informații despre incident, dar un purtător de cuvânt a afirmat că ''rapoarte despre anumite feluri de răpiri în Brazilia sunt comune în orașele mari''.

''Se întâmplă mai ales ca răufăcătorii să răpească victima pentru o mică sumă de bani și să o forțeze să scoată bani din contul său bancar. Pentru reducerea riscurilor recomandăm folosirea bancomatelor din locuri publice în timpul zilei sau cele localizate în interiorul băncilor'', a mai spus oficialul.

Incidentul a survenit după ce australianca Liesl Tesch, participantă la șase ediții ale Jocurilro Paralimpice, a fost jefuită sub amenințarea armei în golful Guanabara, undevor avea loc întrecerile de yachting.

Tesch, triplă medaliată la baschet în scaun rulant, care a trecut la yachting și a câștigat aurul la clasa Skud18 la Jocurile Paralimpice de la Londra, a fost împinsă de pe bicicletă de un bărmat înarmat, aproape de plaja Flamengo. Bicicleta sa și cea a fizioterapeutei echipei paralimpice australiene, Sarah Ross, au fost furate.

Foi membri ai echipei de yachting a Spaniei au fost jefuiți sub amenințarea armei într-o populară zonă turistică aproape de Marina da Gloria, la începutul anului.

Anna Paula Cotta, componentă a echipei de tir sportiv a Braziliei, a fost împușcată în cap luna trecută la Rio de Janeiro, în timpul unei tentative de jaf.

Un număr de 85.000 de militari vor asigura protecția celor 10.000 de sportivi și oficiali, precum și a turiștilor care se anunță în număr de 500.000 de persoane.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”