Un milion de români au vizitat Bulgaria în 2015; aceștia cheltuiesc cel puțin un miliard de euro anual (consilier economic)

Un milion de români au vizitat Bulgaria în 2015, fiind, pentru al optulea an consecutiv, cei mai numeroși turiști străini care au mers în această țară, a declarat, pentru AGERPRES, Bronislav Denev, consilier economic și comercial al Ambasadei Bulgariei la București.

"Vreau să vă spun că, pentru al optulea pentru an consecutiv, românii sunt cei mai numeroși turiști care vizitează Bulgaria pentru turism și agrement. Vorbim de aproape un milion de turiști, iar dacă vrem să fim preciși statisticile ne arată că 986.586 de persoane și-au organizat cu bucurie vacanțele în țara noastră, ceea ce reprezintă o creștere de circa 4,1%. După români, avem greci, germani, turci și ruși", a afirmat Bronislav Denev.

Numărul turiștilor bulgari care au vizitat România s-a situat în jur de 322.848 în 2015 — ceea ce reprezintă o creștere de 3,5%.

"În medie, turiștii români cheltuiesc în Bulgaria între 600 și 800 de euro de persoană pentru vacanțele de pe parcursul anului, ceea ce înseamnă că suma totală este de aproximativ 600 — 800 milioane de euro. Unele familii din România vizitează Bulgaria mai mult de o dată pe an, pentru diferite vacanțe, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamnă că, incluzând călătoriile legate de afaceri, putem presupune că românii cheltuiesc împreună cel puțin un miliard de euro pe an, în Bulgaria", a explicat Bronislav Denev.

AGERPRES/(AS — autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită