Un musulman din Pakistan a fost arestat după ce s-a filmat în timp ce lovea Biblia cu un pantof

Un musulman din Pakistan a fost arestat după ce s-a filmat în timp ce lovea Biblia cu un pantof

Polițiștii pakistanezi au arestat un bărbat musulman, sub acuzația de blasfemie, după ce a apărut într-un videoclip pe rețelele de socializare în care lovea Biblia cu un pantof, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Un musulman din Pakistan a fost arestat după ce s-a filmat în timp ce lovea Biblia cu un pantof

Bărbatul are în jur de 50 de ani și a fost arestat în orașul Rawalpindi, din apropierea capitalei Islamabad, la sfârşitul săptămânii trecute. Acesta a rămas în arest şi după ce a apărut în faţa unei instanţe, conform unui ofiţer de poliţie care se ocupă de caz, scrie Agerpres.

Arestările nu sunt neobișnuite pentru cei care aduc insulte islamului sau profetului Mahomed, însă este o raritate ca legile împotriva blasfemiei să fie invocate pentru protejarea unei alte religii.

"Aş spune că este ceva foarte rar, dacă nu chiar fără precedent", a comentat Sabookh Syed, un cercetător din Islamabad, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Polițiștii care se ocupă de caz au menționat că bărbatul a fost creștin, iar în urmă cu doi ani s-a convertit la islam. Bărbatul acuzat de blasfemie nu pare să aibă probleme psihice.

Acum câteva săptămâni, o grupare islamică a incendiat biserici şi locuinţe într-un cartier creştin din centrul Islamabadului.

Legea pakistaneză împotriva blasfemiei a fost introdusă de preşedintele Ziaul Haq, militar de carieră, în anii 1980. Aceasta prevede, în cele mai grave cazuri, chiar şi condamnarea la moarte pentru insultarea islamului sau a profetului Mohamed.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat