Un nou fake rusesc? „Budanov a murit”, informația care se răspândește în media ucraineană

Un nou fake rusesc? „Budanov a murit”, informația care se răspândește în media ucraineană

În Ucraina, vestea despre moartea șefului principalului departament de informații al Ucrainei, Kirill Budanov, se răspândește, autoritățile regimului de la Kiev susțin că nu este adevărat, a informat Centrul Ucrainean de Combatere a Dezinformarii.

„În presa ucraineană se răspândește știrea despre presupusa moarte a lui Kirill Budanov. Potrivit acestor rapoarte, șeful serviciilor secrete ucrainene a fost ucis într-un recent atac cu rachetă, iar pregătirile pentru înmormântarea lui sunt deja în curs de desfășurare la Casa Ucrainei.De fapt vestea despre moartea sefului GUR este o alta „umplutura” informativa”, se spune in mesajul din canalul Telegram al centrului de combatere a dezinformarii.

Budanov nu a mai apărut public din 29 mai, în acea zi a postat ultima dată un videoclip pe canalul său Telegram în care amenința Moscova cu un răspuns rapid la loviturile cu rachete.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Ce știe? / Surprinzătoarea declarație a lui Rareș Bogdan despre Cozmin Gușă și George Simion

3 În două sate din România prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca

4 Scârbit, Andrei Caramitru reacționează la atacurile aberante ale useriștilor după ce a îndrăznit să-l critice pe „Mesia neprihănitul”

5 Milionar în criptomonede răpit în București