Un oficial al spitalului Al-Shifa anunţă că directorul instituţiei a fost arestat de armata israeliană

Un oficial al spitalului Al-Shifa anunţă că directorul instituţiei a fost arestat de armata israeliană

Un şef de departament de la spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza a anunţat joi arestarea directorului instituţiei, aflată în prezent sub controlul armatei israeliene, care afirmă că se află acolo pentru a căuta instalaţii militare ale Hamas.

Medicul Mohammed Abu Salmiya a fost arestat FOTO: X

"Medicul Mohammed Abu Salmiya a fost arestat", a declarat pentru AFP dr. Khaled Abu Samra, scrie Agerpres.

"Au fost arestaţi doi infirmieri, precum şi un alt medic", a declarat la rândul său un oficial al Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Spitalul Al-Shifa a fost prezentat de Israel ca fiind principalul centru de comandă pentru operaţiunile Hamas în Fâşia Gaza. De mai multe zile, militarii israelieni verifică spitalul încăpere cu încăpere.

Mai mulţi medici au declarat pentru AFP că au fost luaţi de soldaţii israelieni în timpul acestor percheziţii, care s-au încheiat în general cu declanşarea de explozibili la parterul şi subteranul spitalului.

Imaginile evacuării spitalului Al-Shifa din 18 noiembrie au făcut înconjurul lumii. Peste 2.300 de pacienţi, personal medical şi persoane strămutate se aflau în clădire înainte de a fi nevoiţi să plece în condiţii dramatice, cu excepţia bolnavilor şi răniţilor care nu puteau fi transportaţi.

Bebeluşii prematuri, mai ales, nu au putut fi extraşi imediat şi au făcut obiectul unei operaţiuni speciale a doua zi pentru a fi transportaţi în Egipt.

Medicul Abu Salmiya, care nu se ştie unde este reţinut, a declarat pentru AFP că a primit un "ordin" de evacuare a spitalului. La rândul său, armata israeliană a susţinut că spitalul a fost evacuat ca răspuns la o "cerere" din partea şefului instituţiei.

Armata israeliană a publicat o înregistrare audio prezentată ca fiind o conversaţie între medicul Abu Salmiya şi un ofiţer israelian de rang înalt, în care cei doi bărbaţi îşi atribuiau vina reciproc p entru cererea de evacuare .

Armata israeliană a anunţat că a descoperit un tunel lung de 55 de metri "folosit pentru terorism" sub spitalul Al-Shifa. De asemenea, ea a publicat imagini suprinse de camere de supraveghere care demonstrează, potrivit purtătorului său de cuvânt, că acolo au fost ţinuţi ostatici. Hamas a răspuns că aceştia au fost duşi acolo pentru a primi îngrijiri medicale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat