Un parlamentar rus afirmă că Rusia va recurge la măsuri simetrice după ce Republica Moldova a expulzat diplomați ruși

Un parlamentar rus afirmă că Rusia va recurge la măsuri simetrice după ce Republica Moldova a expulzat diplomați ruși

Rusia va răspunde deciziei Ministerului de Externe al Republicii Moldova de a expulza cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău prin expulzarea unor diplomați moldoveni, a declarat luni Igor Morozov, membru al comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, relatează agenția Ria Novosti, citată de portalul Deschide.md.

''În această situație noi nu putem răspunde altfel. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expulzarea diplomaților moldoveni'' a declarat Morozov.

Un oficial din Ministerului de Externe al Republicii Moldova a anunțat luni că cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost declarați persona non grata , fără să precizeze motivele acestei decizii.

Informația a fost confirmată de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin. ''Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic'', a declarat el agenției TASS.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook calificând drept ''revoltător'' gestul Ministerului de Externe de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși, care trebuie să părăsească Republica Moldova în 72 de ore.

În opinia lui Dodon această decizie este rezultatul unei comenzi venite ''din Occident, poate de peste ocean''. El a acuzat guvernul de la Chișinău că ''a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune'' și că a ''făcut un gest urât, care nu va trece fără consecințe negative''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?