Un român a furat o sticlă de scotch de 8.000 de dolari în SUA. Riscă 10 ani de închisoare

Un român a furat o sticlă de scotch de 8.000 de dolari în SUA. Riscă 10 ani de închisoare

Un român în vârstă de 50 de ani riscă o pedeapsă de până la zece ani închisoare, fiind acuzat că a introdus în pantaloni o sticlă de scotch în valoare de aproape 8.000 de dolari dintr-un magazin de băuturi alcoolice din Jackson, Statele Unite ale Americii.

Bărbatul a fost arestat de un ofițer de poliție care l-a găsit cerșind pe străzile orașului, după aproximativ trei săptămâni, potrivit publicației Cowboy State Daily.

Dacă va fi găsit vinovat, Marian Firu riscă pe lângă cei 10 de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari.

Fapta s-a petrecut pe data de 2 noiembrie, când ofițerii Departamentului de Poliție din Jackson au intervenit la o sesizare potrivit căreia o persoană a furat o sticlă de scotch Dalmore, cu o vechime de 35 de ani, în valoare de aproape 8.000 de dolari, dintr-un magazin de băuturi alcoolice, potrivit locotenentului Russ Ruschill, directorul de comunicare al departamentului.

Ofițerul Paul Jacobson a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere care arată cum „o persoană care seamănă foarte, foarte mult cu Firu" a luat sticla de pe raft și a băgat-o între picioare, în pantaloni, a declarat Ruschill.

A refuzat să răspundă la întrebări

Un ofițer de poliție din Jackson l-a observat pe Firu în timp ce acesta cerșea în Jackson câteva săptămâni mai târziu.

Ofițerul de poliție este o femeie care a lucrat în investigații. Ea nu a acționat direct la prinderea românului suspect, pentru că este însărcinată. Ea l-a sunat pe Jacobson, care l-a arestat pe Firu.

„El stătuse în mod activ la câteva dintre colțurile noastre de stradă în jurul datei de 1 noiembrie", a spus Ruschill. Românul a spus că Firu ținea o pancartă care indica faptul că are un copil de 7 ani bolnav de cancer.

Poliția a folosit un translator român pentru a-l informa despre drepturile sale, dar Firu nu a vrut să răspundă la nicio întrebare, a spus locotenentul.

Ruschill a spus că nu este sigur că Firu vorbește limba engleză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!