Un român a furat o sticlă de scotch de 8.000 de dolari în SUA. Riscă 10 ani de închisoare

Un român a furat o sticlă de scotch de 8.000 de dolari în SUA. Riscă 10 ani de închisoare

Un român în vârstă de 50 de ani riscă o pedeapsă de până la zece ani închisoare, fiind acuzat că a introdus în pantaloni o sticlă de scotch în valoare de aproape 8.000 de dolari dintr-un magazin de băuturi alcoolice din Jackson, Statele Unite ale Americii.

Bărbatul a fost arestat de un ofițer de poliție care l-a găsit cerșind pe străzile orașului, după aproximativ trei săptămâni, potrivit publicației Cowboy State Daily.

Dacă va fi găsit vinovat, Marian Firu riscă pe lângă cei 10 de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari.

Fapta s-a petrecut pe data de 2 noiembrie, când ofițerii Departamentului de Poliție din Jackson au intervenit la o sesizare potrivit căreia o persoană a furat o sticlă de scotch Dalmore, cu o vechime de 35 de ani, în valoare de aproape 8.000 de dolari, dintr-un magazin de băuturi alcoolice, potrivit locotenentului Russ Ruschill, directorul de comunicare al departamentului.

Ofițerul Paul Jacobson a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere care arată cum „o persoană care seamănă foarte, foarte mult cu Firu" a luat sticla de pe raft și a băgat-o între picioare, în pantaloni, a declarat Ruschill.

A refuzat să răspundă la întrebări

Un ofițer de poliție din Jackson l-a observat pe Firu în timp ce acesta cerșea în Jackson câteva săptămâni mai târziu.

Ofițerul de poliție este o femeie care a lucrat în investigații. Ea nu a acționat direct la prinderea românului suspect, pentru că este însărcinată. Ea l-a sunat pe Jacobson, care l-a arestat pe Firu.

„El stătuse în mod activ la câteva dintre colțurile noastre de stradă în jurul datei de 1 noiembrie", a spus Ruschill. Românul a spus că Firu ținea o pancartă care indica faptul că are un copil de 7 ani bolnav de cancer.

Poliția a folosit un translator român pentru a-l informa despre drepturile sale, dar Firu nu a vrut să răspundă la nicio întrebare, a spus locotenentul.

Ruschill a spus că nu este sigur că Firu vorbește limba engleză.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf