Un rus este judecat în Germania pentru că ar fi plănuit să ucidă un opozant al lui Kadîrov, care trăia în exil

Un rus este judecat în Germania pentru că ar fi plănuit să ucidă un opozant al lui Kadîrov, care trăia în exil

Valid D., al cărui nume de familie nu a fost dat publicităţii din motive de confidenţialitate, ar fi acceptat ordinul unui văr al liderului cecen Ramzan Kadîrov de a ucide un membru al opoziţiei care locuia în exil în Germania, potrivit agenţiei de presă germane dpa.

Inculpatul, care este acuzat de pregătirea unui act grav de violenţă care pune în pericol statul şi de încălcări ale legii armelor, a refuzat să depună mărturie în faţa Tribunalului Regional Superior din München, a relatat dpa.

Se spune că D. ar fi fost însărcinat cu uciderea fratelui unui opozant cunoscut al lui Kadîrov, care trăia, de asemenea, în exil.

În plus, se presupune că inculpatul ar fi obţinut o armă de foc semiautomată cu amortizor pentru infracţiunea planificată din Schwabmuenchen, lângă oraşul bavarez Augsburg.

Procurorii au spus că victima şi fratele său sunt critici ai lui Kadîrov, făcând apel la o Cecenie independentă pe reţelele sociale.

Crima propriu-zisă urma să fie comisă de un alt bărbat, care s-a prefăcut că acceptă să o comită de teama represiunii, au precizat procurorii la începutul acestui an, când l-au acuzat pe D.

Inculpatul ar fi călătorit în Germania în a doua jumătate a anului 2020 pentru a ajuta pe celălalt bărbat să planifice crima, dar a fost arestat la 1 ianuarie 2021, înainte de comiterea crimei.

Anul trecut, un tribunal din Berlin a condamnat un rus la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui cecen în capitala Germaniei în 2019, la ordinul Guvernului rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...