Un samsar de păduri a obținut sechestru pe mașini de filaj ale Ministerului de Interne și pe toate mașinile Prefecturii și ale Direcției Silvice Vrancea

Un samsar de păduri a obținut sechestru pe mașini de filaj ale Ministerului de Interne și pe toate mașinile Prefecturii și ale Direcției Silvice Vrancea

Un cunoscut samsar de terenuri și păduri din Vrancea a obținut sechestru pe toate autoturismele din dotarea Prefecturii Vrancea și din dotarea Direcției Silvice Vrancea, în cadrul unui proces de retrocedare a unei suprafețe de pădure în instanță, potrivit declarațiilor oficiale. În plus, el ar fi obținut și sechestrarea unor mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit informațiilor G4Media.ro . Acum, prefectul județului cere anchetă pentru a se afla cine a transmis, oficial, date executorului, despre mașinile pe care să se pună sechestru.

Maricel Cosor este un cunoscut cumpărător de drepturi litigioase din Vrancea . El a tranzacționat, de-a lungul timpului, drepturi litigioase de la moștenitorii legali ai foștilor latifundiari din regiune, precum urmașii boierilor Apostoleanu, Lahovary sau Gussi.

Foto: G4Media

Cosor a revendicat, de-a lungul timpului, zeci de mii de hectare de pădure, dar și importante clădiri, atât în județul Vrancea, cât și în București și chiar Parcul Municipal din Adjud. Are numeroase litigii cu Comisia de Fond Funciar din Vrancea, fiind văzut des în instanțele din Vrancea și Galați.

El a fost în atenția procurorilor în 2020, când a accidentat mortal un biciclist care circula pe marginea drumului. Dosarul a fost clasat de procurorii vrânceni pe motiv că biciclistul era sub influența băuturilor alcoolice.

Maricel Cosor a declarat pentru G4Media.ro că sechestrul conturilor și a autoturismelor instituțiilor este ”o victorie repurtată” de el. Totodată, a declarat că dosarul accidentului mortal a fost clasat.

A obținut sechestru pe mașinile Prefecturii și ale MAI. Cosor a cumpărat, de la descendenta familiei boierului Gheorghe Apostoleanu (aflată acum în Canada) drepturile de moștenire a zeci de mii de hectare de pădure, dar și a imobilului din Focșani unde s-a semnat armistițiul cu Puterile Centrale. Gheorghe Apostoleanu a fost un important latifundiar născut la Focșani – jurist, avocat şi om politic important pe plan local în secolul XIX.

În urma unei cereri de retrocedare a unei importante suprafețe de pădure, pentru că nu a fost pus în posesie pe amplasamentul dorit de către Comisia de Fond Funciar (din care fac parte reprezentanți ai Prefecturii Vrancea și ai Direcției Silvice Vrancea), procuratorul Cosor s-a adresat instanței Judecătoriei Focșani care, pe fond, i-a dat câștig de cauză. Decizia nu este definitivă.

Judecătoria a obligat RNP Romsilva – Direcția Silvică Vrancea și Prefectura Vrancea – adică Comisia Județeană Vrancea Pentru Stabilirea Dreptului De Proprietate Privată Asupra Terenurilor – la plata unui cuantum definitiv al penalităţilor datorate reclamantei Apostoleanu, în solidar, în suma de 2,09 milioane lei.

Cosor a apelat la un executor din Târgu Bujor – județul Galați, care a obținut sechestru pe toate autoturismele aflate în dotarea Prefecturii Vrancea, pe toate autoturismele din dotarea Direcției Silvice dar și pe unele mașini de filaj și operațiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul cere anchetă. Prefectul județului, Nicușor Halici, cataloghează drept ”bizar” modul în care a obținut executorul judecătoresc lista autoturismelor care urmau a fi sechestrate, în condițiile în care unele dintre ele aparțin Ministerului Afacerilor Interne și nu pot fi amestecate ca bunuri ale Prefecturii – ca parte a Comisiei de Retrocedare.

“Sigur, eu nu pun la îndoială o hotărâre judecătorească, pe care oricum am contestat-o, dar aici evidențiez două aspecte. Primul este că, din câte știu, domnul Cosor nu mai are calitatea de reprezentant al familiei Apostoleanu, descendenta renunțând la serviciile dânsului acum ceva timp. În al doilea rând, sunt foarte curios, și voi cere verificări, în ce bază legală au transmis funcționarii de la Direcția de Evidență a Autoturismelor, către executorul judecătoresc, lista cu autoturismele pentru care să se ceară sechestru. Mai mult, potrivit OUG 22, noi aveam la dispoziție 6 luni pentru a plăti daunele, timp în care sechestrul nu opera”, a declarat prefectul Nicușor Halici.

Printre mașinile Prefecturii sechestrate se află un Volkswagen Touareg și patru Dacia Duster.

Pe lângă aceste mașini, a fost pus sechestru și pe mașini ale Ministerului de Interne, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.
Activitatea Romsilva Vrancea – paralizată de sechestru

În afară de camionul cu care se transportă lemne, toate mașinile Direcției Silvice Vrancea sunt sub sechestru asigurator, motiv pentru care activitatea de teren a inspectorilor e paralizată. “Din câte știu eu, decizia judecătorească nu este definitivă, dar ne supunem sechestrului, astfel că, la acest moment, nu ne putem deplasa cu mașinile de serviciu, pentru că dacă suntem opriți în trafic de Poliție riscăm să ni se confiște taloanele. Sigur că activitatea de teren e paralizată, pentru că nu ne putem deplasa cu mașinile de serviciu acolo unde e nevoie”, a declarat pentru G4Media Lucian Zamfir, directorul Direcției Silvice Vrancea.

Cum a obținut executorul judecătoresc numerele mașinilor MAI pentru a cere sechestru. G4Media a contactat biroul Executorului Judecătoresc Chirica Miștoiu Costel, care a declarat că a avut acces la baza de date a autoturismelor MAI și că a solicitat date despre bunurile mobile ale Prefecturii Vrancea și Direcției Silvice. “Domnul prefect este în eroare, potrivit OUG 22 privind sechestrul, dacă instituția condusă de dânsul avea bugetată suma pe care o datorează clientului meu, atunci sechestrul nu se mai instituia, or această sumă nu era bugetată. Eu am acces la baza de date cu autoturismele și am solicitat și DRPCIV (Direcției Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor) ce este disponibil pentru sechestru”, a declarat executorul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”