Un senator american cere trimiterea rachetelor Patriot din Arabia Saudită în România și Polonia

Un senator american cere trimiterea rachetelor Patriot din Arabia Saudită în România și Polonia

Senatorul american Chris Murphy, președintele Subcomisiei pentru relații externe a Senatului SUA pentru Orientul Apropiat, Asia de Sud, Asia Centrală şi Contraterorism, a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, SUA ar trebui să recalibraze asistența militară pentru Arabia Saudită

Senatorul susține că sistemele Patriot din Arabia Saudita ar trebui să ajungă în România și Polonia

„Susțin apelurile de a îngheța noul ajutor militar pentru Arabia Saudită. De asemenea, ar trebui să luăm măsuri rapide pe termen scurt, care să ofere ajutor imediat Ucrainei și aliaților noștri din estul Europei. SUA ar trebui să suspende vânzarea de rachete avansate aer-aer cu rază medie de acțiune (AMRAAM) către Arabia Saudită și să redirecționeze aceste rachete către Ucraina, care le-ar putea folosi cu noile sisteme naționale avansate de rachete sol-aer (NASAMS) pentru a proteja teritoriul și populația de bombardamentele criminale ale Rusiei”, susține senatoru l.

Chris Murphy a cerut, printre altele, retragerea bateriilor Patriot din această ţară şi trimiterea lor în România sau Polonia. „De câțiva ani, armata americană a desfășurat baterii de apărare antirachetă Patriot în Arabia Saudită pentru a ajuta la apărarea infrastructurii petroliere împotriva atacurilor cu rachete și drone. Aceste sisteme avansate de apărare antiaeriană și antirachetă ar trebui reinstalate pentru a consolida apărarea aliaților NATO de pe flancul estic, în țări cum ar fi Polonia și România, sau transferate către partenerii noștri ucraineni”, a precizat senatorul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...