Un test de salivă pentru coronavirus, ce nu implică utilizarea unui tampon, analizat într-un program pilot

Un test de salivă pentru coronavirus, ce nu implică utilizarea unui tampon, analizat într-un program pilot

Un sistem săptămânal de testare pentru coronavirus, ce implică recoltarea de probe de salivă ''fără tampon'', este analizat în cadrul unui program pilot desfăşurat la Southampton, în sudul Angliei, acesta putând conduce la o modalitate mai simplă şi mai rapidă de detectare a focarelor de virus, a indicat luni guvernul britanic, citat de Reuters.

''Testele de salivă ar putea simplifica şi mai mult testarea pentru coronavirus, acasă, fără ca oamenii să mai fie nevoiţi să folosească tampoane'', a declarat ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock. ''Acest proces ne va ajuta, totodată, să aflăm dacă testarea de rutină, acasă, ar putea lua din pripă cazurile de virus'', a adăugat oficialul.

Peste 14.000 de medici şi angajaţi din sistemul sanitar, lucrători esenţiali, personal universitar şi membrii familiilor acestora vor participa la programul pilot, realizat cu testul Optigene, a indicat guvernul.

În loc să folosească un beţişor cu tampon de vată, pe care unele persoane îl consideră inconfortabil, participanţii vor recolta saliva într-un recipient. Rezultatele testului sunt primite în 48 de ore, a precizat guvernul.

Testul pilot va fi efectuat în colaborare de Consiliul Local din Southampton, Universitatea din Southampton şi serviciul de sănătate al statului, împreună cu o reţea de servicii publice din Hampshire.

Guvernul a indicat că analizează totodată potenţialul altor teste de salivă pentru coronavirus, ce nu implică folosirea unui tampon, alături de mai multe companii, precum Chronomics, Avacta, MAP Science şi Oxford Nanoimagistica (ONI). De asemenea, autorităţile au precizat că se colaborează cu furnizori, printre care DNA Genotek Inc., International Scientific Supplies Ltd sau Isohelix, pentru dezvoltarea unor truse de teste de salivă şi extinderea producţiei de teste ce pot fi utilizate cu testele PCR existente. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

4 Foarte interesante amănunte!

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă