Ungaria a finalizat linia a doua a gardului la frontiera cu Serbia, anunță Orban

Ungaria a finalizat linia a doua a gardului la frontiera cu Serbia, anunță Orban

Ungaria a finalizat cel de-al doilea gard de-a lungul frontierei cu Serbia, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban, precizând că acesta va garanta securitatea cetățenilor țării pentru multă vreme, transmit Reuters și MTI.

Linia a doua a gardului de frontieră, inaugurată vineri, 'are 155 km în lungime și 3 metri în înălțime și poate opri orice mase de oameni', a afirmat Orban, într-un interviu la postul public de radio.

Pe de altă parte, el a estimat că Uniunea Europeană ar trebui să fie mai puțin critică față de Ankara, pentru că depinde în mare măsură de cooperarea acesteia pentru a stăvili fluxul de migrație.

'Turcia este stat membru al NATO și, prin urmare, este aliatul nostru. Așadar, nu trebuie să tratăm Turcia ca și când ar fi un stat care nu este aliatul nostru, și trebuie să le acordăm respectul cuvenit poporului turc și președintelui său', a adăugat prim-ministrul ungar.

Potrivit lui Orban, Comisia Europeană și ONG-urile finanțate de George Soros au atacat reglementările ungare în materie de migrație, dorind ca Budapesta să desființeze gardul de frontieră, să se conformeze cerințelor lor și să permită intrarea migranților în țară.

În ce privește subiectul Universității Central-Europene, Orban a afirmat că există o 'confuzie juridică' legată de transparența 'universității lui Soros' în Ungaria, pe care guvernul său dorește să o reglementeze.

Procedura de infringement lansată de Comisia Europeană nu are legătură cu libertatea academică, ci cu chestiuni financiare, a mai spus Viktor Orban, afirmând că Ungaria este pregătită să negocieze.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie