Ungaria a impus o interdicție temporară pentru livrările de cereale din Ucraina

Ungaria a impus o interdicție temporară pentru livrările de cereale din Ucraina

Ministrul maghiar al Agriculturii, István Nagy, a declarat că interdicția va fi în vigoare până pe 30 iunie.

Foto: Arhiva Adevărul

Guvernul ungar a decis să introducă o interdicție temporară a importurilor de cereale din Ucraina, se precizează într-o declarație scrisă distribuită sâmbătă de ministrul Agriculturii al Ungariei, Istvan Nagy.

Din cauza lipsei unor măsuri semnificative din partea Uniunii Europene pentru abordarea problemelor cauzate de aprovizionarea cu produse agricole ucrainene la prețuri de dumping, Ungaria „interzice temporar importul de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, precum și a altor produse agricole”. a spus șeful Ministerului Agriculturii. El a menționat că Polonia a făcut un astfel de pas mai devreme. Potrivit lui Nagy, interdicția va fi în vigoare până la 30 iunie 2023.

Ministrul a explicat că o astfel de decizie a fost luată pentru a proteja fermierii maghiari care suferă pierderi din cauza dumpingului din Ucraina. El a amintit că Ucraina folosește în agricultură metode și tehnici de producție ce „nu mai sunt permise în UE”, iar acest lucru îi permite să evite costurile inutile și să aprovizioneze piața europeană cu „o cantitate mare de carne de pasăre, ouă și miere pe lângă cereale și semințe oleaginoase”. Într-o astfel de situație, fermierii din Europa Centrală „nu își pot vinde produsele”, a adăugat Nagy.

El și-a exprimat speranța că perioada de până la 30 iunie, în care interdicția va fi în vigoare în Ungaria, va fi suficientă pentru ca UE să ia măsuri pentru a rezolva această problemă pe termen lung. Șeful Ministerului Agriculturii consideră că este necesar să se găsească răspunsuri la întrebările legate, în special, de „regimul duty-free pentru mărfurile ucrainene și funcționarea coridoarelor de solidaritate” pentru aprovizionarea cu cereale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”