Ungaria expulzează doi studenţi iranieni infectaţi cu coronavirus

Ungaria expulzează doi studenţi iranieni infectaţi cu coronavirus

Doi studenţi iranieni infectaţi cu noul coronavirus Covid-19 au fost expulzaţi din Ungaria şi Uniunea Europeană pentru nerespectarea ordinului de carantină spitalicească, a anunţat vineri Ministerul de Interne, citat de France Presse.

"Cei doi cetăţeni iranieni cu statut de student în Ungaria au fost expulzaţi. Cei doi bărbaţi au părăsit sala de carantină a Institutului Naţional de Hematologie şi Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Central din Budapesta fără permisiune sau îmbrăcăminte de protecţie", a declarat ministerul într-un comunicat.

Ungaria îi acuză de asemenea pe cei doi studenţi de agresivitate faţă de personalul medical al instituţiei unde fuseseră plasaţi în izolare.

Măsura de expulzare nu va fi executată decât dacă starea lor de sănătate o va permite, a adăugat ministerul. Aceasta este însoţită de o interdicţie de şedere de trei ani în Ungaria.

Prim-ministrul naţionalist Viktor Orban a făcut o legătură vineri între imigraţie şi noul coronavirus, "introdus de străini şi care se răspândeşte printre ei".

Ungaria a raportat până acum 19 cazuri de contaminare cu virusul pandemiei Covid-19, iar mai mult de jumătate au fost înregistrate în rândul iranienilor ce beneficiază de o bursă acordată de guvernul ungar.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…