Unificarea dreptei bate pasul pe loc, PSDrupe aleşi din ALDE şi PMP

Unificarea dreptei bate pasul pe loc, PSDrupe aleşi din ALDE şi PMP

Surse de la vârful PNL susţin că e greu de crezut că anul acesta va fi finalizat procesul de fuziune cu ALDE, iar cu PMP să fie avansate discuţiile despre o colaborare electorală, într-o formă sau alta. De altfel, conţinutul formei finale a fuziunii cu ALDE şi a unei posibile înţelegeri cu PMP va ţine cont de modul cum vor arăta aceste partide, adică de plecările din ultimele luni. „Noi vrem să ne întărim pentru 2024, nu să ne preocupăm să găsim locuri eligibile pentru noi oameni. Nu vrem forţe care să se agaţe de noi, ci partide care să contribuie”, susţin surse de la conducerea PNL.

Însă în timp ce discuţiile cu PNL bat pasul pe loc, rivalii din Coaliţie le suflă liberalilor oameni din potenţiala zestre PMP-istă sau de la ALDE. În cazul ALDE, probleme sunt în cel puţin trei judeţe, potrivit informaţiilor „Adevărul”. În Bistriţa-Năsăud, încă de la primele discuţii despre fuziune, aleşii liberal-democraţi au anunţat că ei nu vor să rupă alianţa cu PSD. La Vaslui, cei trei consilieri ALDE preferă colaborarea cu PSD, în detrimentul PNL. De altfel, ALDE are şi un vicepreşedinte, în persoana lui Dan Marian. Relaţia ALDE-PSD merge bine şi la Botoşani, acolo unde liberal-democraţii au şi un vicepreşedintele de CJ, Bogdan Dăscălescu.

Primarii PMP se duc spre PSD

Şi cu PMP lucrurile sunt complicate. Zilele trecute, şeful PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat că social-democraţii au bătut palma cu cinci primari PMP din judeţul aflat în nordul ţării, printre cei cinci edili fiind şi cel al oraşului Ulmeni. De asemenea, a fost anunţată şi înţelegerea la nivel de CJ cu consilierii PMP, la întâlnirea din biroul lui Marcel Ciolacu, de la Camera Deputaţilor, fiind doi dintre consilierii judeţeni ai popularilor.

Şi în Caraş-Severin, patru primari ai PMP au trecut la PSD, după negocieri purtate cu liderii social-democraţi Silviu Hurduzeu (preşedinte de filială) şi Ion Mocioalcă (senator). Tot în zona aceea a ţării, la Mehedinţi, PMP vrea să o menţină pe Ramona Cupă vicepreşedinte de CJ şi nu caută o repoziţionare politică spre PNL, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”