Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi îşi extinde activitatea în oraşele Ismail, Cernăuţi şi Odessa

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi îşi extinde activitatea în oraşele Ismail, Cernăuţi şi Odessa

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi intenţionează să îşi extindă activitatea în patru mari oraşe din Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat, sâmbătă, la Botoşani rectorul instituţiei, Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, UAIC a demarat demersurile pentru înfiinţarea unor extensiuni în oraşele Ismail, Cernăuţi şi Odessa din Ucraina, dar şi în municipiul Orhei din Republica Moldova.

În prezent, UAIC are extensiuni în municipiile Chişinău şi Bălţi, din Republica Moldova.

"Suntem într-un stadiu relativ avansat de a iniţia şi alte extensiuni, la Ismail, la Cernăuţi, la Odesa, la Orhei. Practic, deosebire între studenţi nu există. Aceeaşi materie, aceiaşi profesori, acelaşi conţinut educaţional, aceeaşi diplomă, cu aceeaşi vocaţie de a profesa. Deosebirea pare terminologică. Filiala este ceea ce numim în ţară, extensiunea este ceea ce dezvoltăm peste hotare, în Republica Moldova sau Ucraina, cu acelaşi conţinut, cu acelaşi statut, doar că în extensiune depăşim graniţa României", a afirmat Toader.

Acesta a precizat că finanţarea activităţilor externe este asigurată "tot de la buget", subliniind că sumele alocate pentru un student din afara graniţelor României sunt de 2,5 ori mai mari decât în ţară.

Rectorul UAIC a participat, sâmbătă, la deschiderea anului universitar 2021-2022 la filiala din Botoşani. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro