Unul dintre creatorii bombei termonucleare, Grigory Klinishov, s-a sinucis la Moscova

Unul dintre creatorii bombei termonucleare, Grigory Klinishov, s-a sinucis la Moscova

Grigori Klinișov, unul dintre creatorii primei bombe termonucleare sovietice în două etape RDS-37, a fost găsit mort într-un apartament din centrul Moscovei. Lângă cadavrul său a fost găsit un bilet de adio. Potrivit agenției ruse de știri TASS, care citează informații oferite de serviciile de urgență, el s-a sinucis.

Foto: Arhiva Adevarul

"Grigory Klinishov a fost găsit mort într-un apartament de pe bulevardul Kosmodamianskaya. Fizicianul nuclear s-a sinucis. A lăsat un bilet de sinucidere, care era lângă cadavru. În el, bărbatul și-a luat rămas bun de la rudele sale", a spus interlocutorul agenției.

Grigory Klinishov s-a născut în 1930. Era matematician și fizician, laureat al Premiului Lenin în 1962. A participat la crearea primei bombe termonucleare sovietice în două etape RDS-37; a dezvoltat, de asemenea, mai multe tipuri de bombe termonucleare ale următoarelor generații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?